Μια ελαφριά συνταγή για γευστικό ψητό ξιφία με πατάτες.
Υλικά: (για 4 μερίδες):
- 1 κιλό ξιφίας σε φέτες (4 μέτριες φέτες)
- 5 μέτριες πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
- χυμός 2 λεμονιών
- 2 κουτ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες, τις αλατοπιπερώνετε και τις λαδώνετε. Στρώνετε σε ένα ταψάκι τις πατάτες. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε και τον ξιφία και τον τοποθετείτε πάνω στις πατάτες. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και ψήνετε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε άλλα 5 λεπτά στον φούρνο.
ΣΧΟΛΙΟ:
Κύριο πιάτο βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ωμέγα -3 λιπαρών!!! Κυρίαρχες θρεπτικές ουσίες η βιταμίνη C και Ε για έναν ανθεκτικό οργανισμό. Παρόντα και τα ω-3 λιπαρά με τις θαυμάσιες αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Το κάλιο ενδυναμώνει τη νευρική και καρδιακή λειτουργία, ενώ η βιταμίνη Α και ο φώσφορος ενισχύουν την όραση. Γεύση, απόλαυση και υγεία μαζί!