Logodiatrofis.gr
Διατροφικo tip

Ξηροί καρποί: ωμοί ή ψημένοι

Ξηροί καρποί: ωμοί ή ψημένοι

#nutritip | Η ημερήσια συμβουλή διατροφής από το Logodiatrofis.gr

Ξηροί καρποί: ωμοί ή ψημένοι.

Ως προς τα θρεπτικά συστατικά έχουν ίδιο περιεχόμενο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακές και λιπαρά.

Η διαφορά εντοπίζεται στο καβούρδισμα που γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τη καταστροφή ενός μέρους των καλών λιπαρών.

Ακόμη, με το ψήσιμο μπορεί να χαθούν μερικές σημαντικές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ