Μια Super αντιοξειδωτική συνταγή με κοτόπουλο, καστανό ρύζι και καρύδια!
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 2 χονδροκομμένα καρότα
- 300γρ καριδόψιχα σε μικρά κομμάτια
- 1 κοτόπουλο
- 150gr. μαργαρίνη με φυτικές στερόλες
- Πιπέρι
- Λίγο χονδροκομμένο σέλινο
- 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
- 2 χονδροκομμένα κρεμμύδια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κιλό καστανό ρύζι
Εκτέλεση
- Βάζετε το κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) με νερό κρύο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα χονδροκομμένα κρεμμύδια, καρότα, σέλινο, σκόρδο, θυμάρι.
- Αφού βράσουν όλα μαζί τα βγάζετε σε μια πιατέλα και σουρώνετε το ζουμί, σε μια άλλη κατσαρόλα.
- Προσθέτετε στο ζωμό το λεμόνι και το πιπέρι. Βράζετε το ζωμό και ρίχνετε το ρύζι αφήνοντάς το να βράσει μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
- Λιώνετε σε ένα ζεστό κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με φυτικές στερόλες και ανακατεύοντας ρίχνετε την καρυδόψιχα για να μαραθεί.
- Ανακατεύοντας προσθέτετε το σοταρισμένο καρύδι μέσα στο ρύζι να πάρει μυρωδιά. Κοτόπουλο και ρύζι σερβίρονται μαζί.