Logodiatrofis.gr
Μαγειρεύω - ΕνδυναμώνωΣυνταγέςΨάρια - Θαλασσινά

Κρανιός σε φέτες με σπανάκι, κράνμπερις και σταφίδες

Υπέροχη πρόταση της Ντίνας Νικολάου για κρανιό σε φέτες με σπανάκι, κράνμπερις και σταφίδες.

  • Προετοιμασία: 15´

  • Ψήσιμο : 40´

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 4 χοντρές φέτες από κρανιό, 250-300 γρ. η καθεμία, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, Fish from Greece
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος μόνο), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 100 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 50 ml γλυκό κρασί Σαμιώτικο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 250 ml ζωμό ψαριού ή νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζω το γλυκό κρασί, τις σταφίδες και τα κράνμπερις και τα αφήνω στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσω.
  2. Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
  3. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια και την κρέμα σκόρδου.
  4. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
  5. Αλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού, τις στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό.
  6. Ψήνω για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα.
  7. Αποσύρω από το φούρνο, προσθέτω τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το κρασί και ανακατεύω πολύ απαλά. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

FISH FROM GREECE σημαίνει ψάρι από τον τόπο του, από τα κρυστάλλινα νερά της ελληνικής θάλασσας.

Ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A,D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού.

Πολύ περισσότερο, προσφέρουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους.

Το πάντρεμα των ω-3 λιπαρών με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά, τα κράνμπερις και τις σταφίδες αναδεικνύει ένα γευστικό συνδυασμό που προσφέρει απόλυτη προστασία στην υγεία.

Δοκιμάστε σήμερα κιόλας την υπέροχη αυτή πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ