Logodiatrofis.gr
ΚρέαςΣυνταγές

Κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά, πατάτες, μήλα, σταφίδες και μέλι

Μία «ανατρεπτική» αντιοξειδωτική και κυρίως υγιεινή πρόταση στην παραδοσιακή μαγειρική!

Μία γευστική και υγιεινή πρόταση που περιλαμβάνει επιπλέον τις μοναδικές ιδιότητες των μπαχαρικών όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 600γρ. μοσχάρι
  • 200γρ. αρακά
  • 1κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι καλά κομμένο
  • 1κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 κύβους Antioxidant stock (βλ Σελίδα..) ή 1 βιολογικό κύβο κότας Knorr
  • 1 μεγάλο μαγειρεμένο μήλο, καθαρισμένο και χωρίς φλούδα
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και σε κυβάκια
  • 2κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2κ.σ. μέλι
  • ½ φλ. σταφίδες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα λίγο νερό (να σκεπαστεί ο πάτος της κατσαρόλας), το λάδι, το κρεμμύδι και μόλις βράσουν βάζουμε το μοσχάρι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το κρεμμύδι να γίνει ελαφρώς χρυσαφί.
  2. Ρίχνουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αντιοξειδωτικό stock ή τον κύβο και αφήνουμε να σιγοβράσει καλυμμένο για 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά, το μήλο και την πατάτα. Το ξαναβράζουμε, καλύπτοντας και ανακατεύοντας για 20 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το μέλι, τις σταφίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Διατροφικό σχόλιο: Σε ένα μόνο πιάτο υπάρχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών: σίδηρος, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Ο δυναμικός αυτός θρεπτικός συνδυασμός ενισχύει το νευρικό σύστημα, φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου, τονώνει το μυϊκό σύστημα, προστατεύει τα οστά, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και δημιουργεί ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες. Η μοναδική συνύπαρξη των συστατικών της συνταγής δημιουργεί τις προϋποθέσεις μίας ενισχυμένης αντιοξειδωτικής πρόσληψης λόγω της πολύ υψηλής ποσότητας μονάδων ORAC που συμπεριλαμβάνονται.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 3.350
*Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 83,75%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ