Logodiatrofis.gr
ΚοτοπουλοΣυνταγές

Κοκκινιστή γαλοπούλα με μανιτάρια 

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και με τη «θεραπευτική» αξία του χυμού ντομάτας

Υλικά για 4 μερίδες

  • 600γρ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4κ.σ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή σπιτική)
  • 4κ.σ. μανιτάρια σε κονσέρβα
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Κανέλλα
  • Πάπρικα
     

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα φιλέτα γαλοπούλας πολύ καλά και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα που έχει ήδη ζεσταθεί. Τα γυρίζετε ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας. Τα σιγοβράζετε με λίγο νεράκι.
  3. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα αχνίζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μόλις αχνιστούν όλα τα υγρά τους, τα προσθέτετε στην γαλοπούλα.
  4. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα.
  5. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
     

ΣΧΟΛΙΟ

Ιδανικό γεύμα – πρόταση για τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών χάρη στο υψηλό πρωτεϊνικό του περιεχόμενο! Πλούσια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών: βιταμίνη C, φλαβονοειδή και λυκοπένιο που λειτουργούν συνεργικά και περιορίζουν αποτελεσματικά την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και θωρακίζοντας την καρδιά και τα αγγεία! Μία συνταγή με πλούσια σε μονάδες ORAC, αλλά και σε γεύση!

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.980

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ