Συνταγή για ένα ξεχωριστό τραπέζι, με κατσικάκι στη γάστρα !
Προετοιμασία: 45′
Μαγείρεμα: 210′
ΥΛΙΚΑ
- 1 κατσικάκι (5 κιλά περίπου)
- 1 κατσικίσια συκωταριά
- 150 γρ. ρύζι καρολίνα
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση: Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τη ζεματάμε σε μπόλικο νερό με λίγο ξύδι και αφού κρυώσει την ψιλοκόβουμε.
- Τη σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με 100 γρ. Flora, μαζί με λίγο σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο.
- Τη «σβήνουμε» με το μισό κρασί, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, μαϊντανό, άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να μισοβράσει το ρύζι.
- Πλένουμε το κατσικάκι, το στεγνώνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το υπόλοιπο Flora.
- Κάνουμε τρύπες στο κρέας και τις γεμίζουμε με σκόρδο και δεντρολίβανο. Γεμίζουμε το κατσικάκι με το μίγμα της συκωταριάς, ράβουμε την κοιλίτσα του και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
- Το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε για 3 ½ -4 ώρες στους 180 °C.
- Εάν θέλουμε 1/2 ώρα πριν το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή όρεξη!
Της Αντωνίας Κατή
Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!