Logodiatrofis.gr
ΚρέαςΣυνταγές

Κατσικάκι με λαχανικά

Όταν η γεύση συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά για 4 μερίδες

  • 800 γραμμ.  μπούτι άπαχο από κατσικάκι
  • 8  αγκινάρες
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Λίγο άνηθο
  • 2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1.  Αχνίζουμε το κατσικάκι σε νερό και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα δύο  καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  3. Σιγοβράζουμε  με 1 ποτήρι νερό.
  4. Μετά από 20΄ προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον άνηθο. Βράζουμε το φαγητό για περίπου 30΄. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  5. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό 2 λεμονιών και λίγο ζουμί από το φαγητό μαζί με 2 κ.γλ. κορν φλάουρ. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο παντού. Δυναμώνουμε τη φωτιά για μισό λεπτό και κλείνουμε την εστία.

 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα, περιλαμβάνει  βιταμίνες της ομάδας Β και σίδηρο που τονώνουν το μεταβολισμό, την υγεία των νεύρων και συμβάλλουν στην πρόληψη από διάφορες μορφές αναιμίας.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.048

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ