Logodiatrofis.gr
Ψυχολογία

Καθημερινές λύσεις για να σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη διάθεση σου

Καθημερινές λύσεις για να σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη διάθεση σου - διάθεσή

Τα tips που θα σου αλλάξουν τη διάθεση και την καθημερινότητα σου!

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναζητώντας τρόπους να χαλαρώσουμε και αυτό είναι υπέροχο.

Ο τρόπος ζωής με χαμηλό στρες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της βέλτιστης λειτουργικότητας, που συμβαδίζει με τον ποιοτικό ύπνο… συνήθως δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο.

Τι γίνεται όμως με εκείνες τις στιγμές όπου η διάθεσή μας χρειάζεται μια αλλαγή;

Οι μέρες μας απαιτούν πολλά από εμάς.

Πρέπει να είμαστε διαφορετικού τύπου «ενεργοποιημένοι» σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε αυτό συνεπάγεται την ψυχραιμία είτε την ηρεμία, όπως το να έχουμε υπομονή με τα παιδιά ή τους συναδέλφους ή να ξεκουραζόμαστε για τη νύχτα, ή ίσως χρειαστεί να έχετε κίνητρο για να ολοκληρώσετε ένα έργο ή να κάνετε κάποιες δουλειές, αγγαρείες ή μια προπόνηση.

Μερικές φορές απλώς αισθανόμαστε απογοητευμένοι και θέλουμε να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Tόσο απλά.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε ενέργειες για να προετοιμαστούμε για τη διάθεση και την ορμή (ή την έλλειψή τους) στην οποία θέλουμε να μεταβούμε.

Αυτά τα μικρά hacks είναι εύκολα, συνήθως ταιριάζουν σε μια κανονική καθημερινή ρουτίνα και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που νιώθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες στις οποίες πρέπει να μεταβούμε και πώς να φτάσουμε εκεί.

Με ενέργεια και κίνητρο

Όταν αισθανόμαστε μια ύφεση της ενέργειας, είτε αυτή είναι σωματική, όπως λόγω έλλειψης ύπνου, είτε συναισθηματική, σαν να είμαστε απλώς υπερβολικοί, αυτά τα κόλπα μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να τεθεί σε δράση.

Ένα κρύο ντους

Ακόμα κι αν δεν κάνετε κρύο ντους, ένα «κρύο», γνωστό και ως κρύο ξέβγαλμα περίπου 30 δευτερολέπτων έως δύο λεπτών, θα είναι σαν ένα φλιτζάνι καφέ για το κυκλοφορικό σας σύστημα.

Σόλο πάρτι χορού

Σας προτείνουμε 10 λεπτά, αλλά αν έχετε χρόνο μόνο για ένα τραγούδι, είναι αρκετό.

Η μουσική μεταφέρει δονήσεις και οι δονήσεις μπορούν να χειραγωγήσουν πλήρως τον τρόπο που νιώθετε.

Απλώς σκεφτείτε τη μουσική σπα .

Ακούστε μια αισιόδοξη μελωδία και αφήστε τον εαυτό σας να χορέψει και να ρέει αυτό στο αίμα—οι μελέτες λένε ότι μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τις διαπροσωπικές και γνωστικές δεξιότητες.

Χαρούμενος

Ενώ ως έθνος έχουμε προδιάθεση σε πολλά ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα κατηγορηματικά καταθλιπτικοί για να είμαστε ευθέως λυπημένοι.

Για να ανατρέψετε αυτή τη συνοφρυωμένη κατάσταση, δοκιμάστε τα εξής:

Cardio

Οι ενδορφίνες που λαμβάνουμε από μια προπόνηση cardio (οτιδήποτε από μια εξαιρετικά έντονη προπόνηση έως ένα γρήγορο περπάτημα γύρω από το μπλοκ) ενισχύουν χημικά αυτές τις ορμόνες ευτυχίας, οπότε δεν χρειάζεται καν να το σκεφτόμαστε.

Τι, σου είναι δύσκολο;

Καταγραφή ή ζωγραφική

Συμπεριλαμβανομένου, αλλά χωρίς περιορισμό, αυτών των δύο πρακτικών αυτορρύθμισης εστιασμένων στο συναίσθημα, περίπου 30 λεπτά μιας δωρεάν πρακτικής όπως αυτή που δεν έχει πραγματικούς στόχους ή προσδοκίες, απλώς ρέει και διασκεδάζει, μπορεί να αλλάξει εντελώς τη διάθεση που είστε αυτή τη στιγμή.

Εάν το ημερολόγιο είναι το καταφύγιο σας , κάντε ένα βήμα και δοκιμάστε να αναφέρετε ορισμένα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.

Ηρεμία

Οι λύσεις για να περάσετε σε μια κατάσταση ηρεμίας θα πρέπει να είναι στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε, χωρίς εξαίρεση.

Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εύλογα ή βέλτιστα, διανοητικά ή σωματικά, όταν βρισκόμαστε σε σοβαρή κατάσταση άγχους και πίεσης, επομένως η ρύθμιση του μυαλού και του σώματός μας είναι η πρώτη δουλειά.

Γείωση

Εάν το χρόνιο στρες αισθάνεστε ότι είναι ένα ενσωματωμένο μέρος του τρόπου ζωής σας, φροντίστε να γειωθείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι πρακτικές γείωσης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι είναι εξαιρετικές, αλλά φροντίστε να βγαίνετε στη φύση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είτε περπατάτε ξυπόλητοι στο πάρκο κοντά στο σπίτι σας για 10 λεπτά ένα πρωί πριν τη δουλειά είτε προγραμματίζετε μια πεζοπορία το Σαββατοκύριακο.

Breathwork

Όχι μόνο για τους λάτρεις της κουνταλίνι, η αναπνοή είναι απίστευτα αποτελεσματική, μεταμορφωτική και διαθέσιμη σε όλους μας.

Δοκιμάστε πέντε λεπτά αναπνοής σε κουτί – εισπνεύστε για τέσσερις μετρήσεις, κρατήστε για τέσσερις μετρήσεις, εκπνεύστε για τέσσερις μετρήσεις και κρατήστε την εκπνοή για τέσσερις μετρήσεις.

Η κορτιζόλη σας θα πέσει κατακόρυφα.

Συντάκτης: Bestofyou Team

Αρχική δημοσίευση στο bestofyou.gr


Είσαι Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Διαιτολόγος, Νευρολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός; Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Επιστήμη της Ψυχολογίας και Διατροφής (Ψυχο-διαιτολογία): «NUTRITION PROFESSIONAL in PSYCHOLOGY» (N.P.Psy) από τον Κλάδο Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας σε ενδιαφέρει!

Μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις των σημείων επαφής των δύο επιστημόνων (Ψυχολογία και Διατροφή) με αποτέλεσμα να δημιουργεί τις προδιαγραφές για την ολιστική αναβάθμιση του επιστημονικού τους αντικειμένου.

Οδηγός Σπουδών: https://bit.ly/spoudes-NPPsy

Πληροφορίες & Εγγραφές: https://elde.gr/programma-epimorfosis-psychologia-diatrofi/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ