Logodiatrofis.gr
Τα νεα της Διατροφης

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής - Ηχηρό μήνυμα

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού & Διατροφής και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την διατροφή και κατ’ επέκταση την υγεία μας.

Αναδημοσίευση άρθρου από το Thessalikipress.gr.

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής - Ηχηρό μήνυμα

Η επιστημονική ομάδα Λόγω Διατροφής μεεπικεφαλής τον κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο  Dr Δημήτρη Γρηγοράκη  για 10η συνεχή χρονιά έδωσε το παρόν στον πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι ενημερώνοντας διαρκώς τους επισκέπτες.

Η Θεσσαλική Press ήταν εκεί!! Και σας παρουσιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν.

Από νωρίς το πρωί διαιτολόγοι της ομάδας Λόγω Διατροφής ήταν εκεί για να υποδεχτούν τους επισκέπτες οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν λιπομέτρηση  και μέτρηση μεταβολισμού ενώ τους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και ημερολόγια καταγραφής γευμάτων. Το κοινό επίσης είχε την δυνατότητα να γευτεί μοναδικά γευστικά και υγιεινά προϊόντα των χορηγών εταιρειών.

Η δημοσιογράφος της Θεσσαλική Press και μέλος της ομάδας logodiatrofis.gr Θεοδώρα Τζανή με τον Δημήτρη Γρηγοράκη 

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής - Ηχηρό μήνυμα

Το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση και στη συνέχεια πάρτι προς τιμή των προσκεκλημένων.  Έγκριτοι επιστήμονες και ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο διατροφολόγος  Dr Δημήτρης Γρηγοράκης,  η Διδάκτωρ Κλινικής Βιοχημείας – Διατροφολογίας  Dr. Κατερίνα Σκενδέρη, η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη και η παρουσιάστρια Έλλη Παπαγγελή, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την αξία της διατροφής, της άσκησης αλλά και της ψυχολογίας θέλοντας να μας μυήσουν σε έναν γενικότερα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Μεγάλο ενδιαφέρον απέσπασε η ομιλία του διατροφολόγου Δημήτρη Γργοράκη, ο οποίος με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» , ενημέρωσε το κοινό για τα «ύπουλα» αυτά νοσήματα που απασχολούν μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στη χώρα μας καθώς, όπως έχει αποδειχθεί  1 στους 10 έλληνες εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Τα νοσήματα με σημείο αναφοράς το ανοσοποιητικό (θυρεοειδής, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος Crohn, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1,  ψωρίαση, κοιλιοκάκη κλπ) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση.

Ο καταξιωμένος επιστήμονας τόνισε την σημασία της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού τόσο στους ενήλικες όσο κυρίως στα παιδιά τα οποία εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής (μειωμένη φυσική δραστηριότητα, ανθυγιεινή διατροφή, αυξημένη χρήση αντηλιακών, διάφοροι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες) έχουν πολύ πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σε σχέση με τους ενήλικες.

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής - Ηχηρό μήνυμα

Στη συνέχεια όλοι μαζί με κεντρικό σύνθημα «Βελτιώνω τη διατροφή μου: Προστατεύω την υγεία μου» διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ευχήθηκαν στον Δημήτρη Γρηγοράκη «Χρόνια Πολλά» για τα γενέθλια του τα οποία συμπίπτουν με την παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Θεοδώρα Τζανή

πηγη: Thessalikipress.gr

Αυτοάνοσα, ανοσοποιητικό και διατροφή | Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

 
 
 
 
 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η 2η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Μάθετε περισσότερα...

Συνεχείς επιστημονικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών!

Υπολογίζεται σήμερα ότι 1 στους 10 ενήλικες Έλληνες εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Τα νοσήματα με σημείο αναφοράς το ανοσοποιητικό όπως είναι οι Θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κλπ. παρουσιάζουν σημαντική έξαρση τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό πληθυσμό.

Ταυτόχρονα, αυξανόμενες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων και τη σημασία των διατροφικών συστατικών στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Διατροφικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων.

Το βιβλίο 'Αυτοάνοσα, ανοσοποιητικό και διατροφή', μάς μυεί εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής.

Στο πρώτο του μέρος περιγράφει τις βασικές αρχές της διατροφικής προστασίας του ανοσοποιητικού. Προτείνοντας μια κατεξοχήν διατροφοκεντρική αντίληψη, συστήνει στρατηγικές αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ – ΦΛΕΓΜΟΝΗ. Επιπλέον, απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτοάνοσων, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείρισή τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος ασχολείται αναλυτικά με τη διατροφική φροντίδα των 21 πιο διαδεδομένων (και συνοπτικά έτερων 21 πιο σπάνιων) αυτοάνοσων διαταραχών. Συγκεκριμένα, αναλύονται εκτενώς αναφορικά με τη διατροφική τους διαχείριση τα παρακάτω νοσήματα:

 1. Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1
 2. Νόσος του Crohn
 3. Ελκώδης κολίτιδα
 4. Κοιλιοκάκη
 5. Ρευματοειδής αρθρίτιδα
 6. Αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία
 7. Αυτοάνοση ατροφική γαστρίτιδα
 8. Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
 9. Νόσος Graves
 10. Ινομυαλγία
 11. Λεύκη
 12. Μυασθένεια Gravis
 13. Ρευματική πολυαλγία
 14. Σκληρόδερμα
 15. Σύνδρομο Sjögren
 16. Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
 17. Ψωρίαση
 18. Σκλήρυνση κατά πλάκας
 19. Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα
 20. Αλλεργικό άσθμα
 21. Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ή Σύνδρομο Bechterew ή νόσος Marie Strumpell

Επιπλέον, αναφέρονται και άλλες λιγότερο συχνές αυτοάνοσες παθήσεις, για τις οποίες οι έως σήμερα διαθέσιμες πληροφορίες είναι περιορισμένες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι: αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (ALS), αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, αυτοάνοση δερματίτιδα, αυτοάνοση νευροπάθεια, αυτοάνοση ηπατίτιδα, αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία, αυτοάνοση νόσος των επινεφριδίων, αυτοάνοση ωοθηκίτιδα και ορχίτιδα, γυροειδής αλωπεκία (Alopecia areata), δερματοπολυμυοσίτιδα, ερπητοειδής δερματίτιδα, θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα (TTP), κοκκιωματώδης αγγειίτιδα Wegener, κροταφική αρτηρίτιδα, μυϊκή δυστροφία, μυοσίτιδα, νόσος του Behçet, πρωτοπαθής χολική κίρρωση, αυτοάνοση μυοκαρδιοπάθεια και το σύνδρομο Guillain-Barré.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μέσα από την εκπομπή του "Στην υγειά μας ρε παιδια" στον ΣΚΑΪ, προτείνει το βιβλίο του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη: "Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό και Διατροφή", Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής - Ηχηρό μήνυμα

...και η Ελένη Φιλίνη προτείνει το βιβλίο "Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό και Διατροφή".

Ηχηρό και φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής - Ηχηρό μήνυμα

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Ο έγκριτος κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης παρουσιάζει ένα μοναδικό σύγγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους έναν απόλυτο οδηγό πρόληψης και αντιμετώπισης των αυτοάνοσων διαταραχών. Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Λάμπρος Συντώσης.

ISBN: 978-618-02-0762-0  ● Διαστάσεις: 14 Χ 20,5 ● Σελίδες: 400 ● Τιμή: 28,00 €

Διαβάστε τις κριτικές για το βιβλίο 'Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό και διατροφή' ΕΔΩ!

Μπείτε στο επίσημο κατάστημα eshop του Logodiatrofis.gr και βρείτε όλα τα βιβλία των Επιστημονικών Εκδόσεων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

Βιβλία Διατροφής και Υγείας, με ποικίλη θεματολογία για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί, καθώς και βιβλία για δίαιτα, σωστή διατροφή, αλλά και βιβλία με υγιεινές συνταγές.

Αποκτήστε τα βιβλία στο eshop.logodiatrofis.gr με πλούσια ΔΩΡΑ σε κάθε σας παραγγελία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ