Logodiatrofis.gr
Χωρίς κατηγορία

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up

Κάντε τώρα εύκολα και γρήγορα το Διατροφολογικό σας Check Up ΜΟΝΟ στο Logodiatrofis.gr!

 

Σε 3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ:

  1. Σημειώστε τις Μετρήσεις σας (Υψός, Βάρος, Περίμετρος Μέσης)
  2. Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο των Διατροφικών συνηθειών
  3. Λαμβάνετε εντός 24 ωρών το προσωπικό σας αποτέλεσμτα και τις συστάσεις μας.

Το Πρόγραμμα H4L σχεδιάστηκε ώστε να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν την υγεία σας, την κατάταξη του Σωματικού σας βάρους, την πιθανότητα εμφάνισης Κεντρικής Παχυσαρκίας, το πόσο υγιεινές είναι οι Διατροφικές σας Συνήθειες, τον πιθανό Διατροφικό Κίνδυνο που αντιμετωπίζετε και τις μεταβολές που πρέπει να πραγματοποιήσετε στη διατροφή και στον τρόπο ζωής σας.

ΒΗΜΑ 1: Πραγματοποιήστε τις Μετρήσεις σας

Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τις ανθρωπομετρικές μετρήσεις. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διεξαγωγή των μετρήσεων για την αξιολόγηση της σωματικής σας κατάστασης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ

Η αξιολόγηση της σωματικής κατάστασης πραγματοποιείται με τη διεξαγωγή 3 μετρήσεων:

  1. ΥΨΟΣ
  2. ΒΑΡΟΣ
  3. ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΜΕΣΗΣ

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις μετρήσεις είναι:

  • Μετροταινία
  • Χαρτοταινία
  • Ζυγαριά με ακρίβεια 100 γραμμαρίων Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του τρόπου διεξαγωγής των δοκιμασιών.

ΜΕΤΡΗΣΗ 1η: Ύψος

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up  H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up

Απαραίτητος εξοπλισμός: Μετροταινία – Χαρτοταινία

Περιγραφή: Στερεώνετε τη μετροταινία στον τοίχο με την ένδειξη μηδέν (0) να ακουμπάει στο πάτωμα. Στη συνέχεια, βγάλτε τα παπούτσια σας και σταθείτε μπροστά από τη μετροταινία με τα πόδια κλειστά, το κορμί τεντωμένο, την πλάτη, τα ισχία και τις φτέρνες να ακουμπούν στον τοίχο και το κεφάλι σε ευθεία γραμμή (βλ. σχήμα). Η ένδειξη της μετροταινίας προσδιορίζει το ακριβές ύψος σας. Εναλλακτικά, μπορείτε με τη βοήθεια ενός μολυβιού να σημειώσετε το ανώτερο σημείο της κεφαλής σας στον τοίχο και στη συνέχεια να μετρήσετε την απόσταση από το έδαφος μέχρι την ένδειξη που έχετε θέσει. Επαναλάβατε τη διαδικασία 3 φορές ώστε να καταγράψετε το αληθές επίπεδο του ύψους σας.

Καταγραφή: Η ένδειξη στη μετροταινία του ύψους σας καταγράφεται σε μέτρα, με ακρίβεια εκατοστού. Για παράδειγμα, αν η ένδειξη της μετροταινίας είναι 163, καταγράψτε 1,63 Μέτρα.

ΜΕΤΡΗΣΗ 2η: Βάρος

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ζυγαριά

Περιγραφή: Ανεβείτε στη ζυγαριά χωρίς ρούχα και παπούτσια το πρωί με το που ξυπνήσετε μετά την τουαλέτα. Επειδή οι τροφές που καταναλώνουμε και τα υγρά στο σώμα μας έχουν αυξομειώσεις μέσα στην ημέρα, καθιερώστε το πρωινό ζύγισμα ώστε να είστε σίγουροι. Επαναλάβατε τη διαδικασία 3 φορές ώστε να καταγράψετε το αληθές επίπεδο του βάρους.

Καταγραφή: Η ένδειξη στη ζυγαριά καταγράφεται σε κιλά με ακρίβεια 100 γραμμαρίων, για παράδειγμα 75,300 Κιλά.

ΜΕΤΡΗΣΗ 3η: Περίμετρος Μέσης

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up

Απαραίτητος εξοπλισμός: Μετροταινία

Περιγραφή: Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ενωμένα και τα χέρια ανοιχτά στο πλάι. Στη συνέχεια, εφαρμόστε περιμετρικά τη μετροταινία στο επίπεδο του ομφαλού που αποτελεί το λεπτότερο σημείο του κορμού (βλ. φωτ.). Κατά τη μέτρηση θα πρέπει να προσέξετε η μετροταινία να είναι σε παράλληλο επίπεδο με το δάπεδο και να μην είναι πολύ σφιχτή. Σημείωση: η μέτρηση μπορεί να γίνει πάνω από το φανελάκι σας.
Επαναλάβατε τη διαδικασία 3 φορές ώστε να καταγράψετε τον αληθή αριθμό της Περιμέτρου Μέσης σας.

Καταγραφή: Η ένδειξη της μετροταινίας καταγράφεται σε εκατοστά με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου, για παράδειγμα 86,8 εκατοστά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτο-δηλούμενες αναφορές των σωματομετρικών σας χαρακτηριστικών (ύψος, βάρος, περίμετρος μέσης) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καταγράφονται.

ΒΗΜΑ 2: Συμπληρώστε το σταθμισμένο ερωτηματολόγιο των συνηθειών διατροφής

Απαντήστε με ειλικρίνεια στο ερωτηματολόγιο Διατροφικών Συνηθειών H4L. Οι απαντήσεις σας αφορούν τις τυπικές διατροφικές σας συνήθειες. Με τη βοήθεια του σταθμισμένου Ερωτηματολογίου αποτίμησης των διατροφικών σας συνηθειών υπολογίζεται ο βαθμός (σκορ) υιοθέτησης των αρχών της Μεσογειακής Δίαιτας (MedDiet) και της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής.

ΒΗΜΑ 3: Αποστολή Αποτελεσμάτων

Τα δεδομένα της Σωματομετρικής Ανάλυσης και της Αποτίμησης των Διατροφικών Συνηθειών αναλύονται στην Ατομική Φόρμα Αποτελεσμάτων και σας αποστέλλονται ηλεκτρονικά εντός 24 ωρών με τη μορφή Εμπιστευτικού Ενημερωτικού Σημειώματος, στο οποίο επιπλέον περιλαμβάνονται η ανάλυση του Σχετικού Κινδύνου Υγείας, Διατροφικές Συμβουλές και Ατομικές Συστάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επεξεργασία των ανθρωπομετρικών μετρήσεων προστατεύεται από το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και δεν προϋποθέτει την αγορά οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Συμπληρώστε τώρα τη Φόρμα Πληροφοριών H4L που θα βρείτε ΕΔΩ!

Με την ευγενική προσφορά

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check UpH4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check UpH4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check UpH4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

H4L: Οδηγίες Πραγματοποίησης του Διατρολοφολογικού σας Check Up