Ειδήσεις

Η χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου Έρευνα

Οι χορτοφάγοι έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου. 

 

Η εν εξέλιξη μελέτη η οποία ξεκίνησε το 2002 αναφέρει ότι οι χορτοφάγοι είχαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχεός εντέρου κατά 22% σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν κρέας (κατά 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο κόλον και 29% μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον πρωκτό).

Οι αποκλειστικοί χορτοφάγοι (vegans) είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου , οι χορτοφάγοι οι οποίοι καταναλώνουν γάλα και αυγά είχαν 18% μικρότερο κίνδυνο, οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν ψάρι είχαν 43% μικρότερο κίνδυνο και οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν περιστασιακά κρέας είχαν 8% μικρότερο κίνδυνο σύμφωνα με τη μελέτη Loma Linda University Health.


Σοφία Λάκκα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

 

 

Δείτε επίσης

Συνθετικό πρεβιοτικό: Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη

Συνθετικό πρεβιοτικό: Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη

Ένα φυσικό συνθετικό πρεβιοτικό μπορεί επιλεκτικά να αυξήσει την ανάπτυξη του προβιοτικού που μειώνει τη χοληστερόλη, Lactobacillus plantarum LPLDL (OptiBiotix Health), καθώς επίσης να αυξήσει τη δραστηριότητα που αφορά τη μείωση της χοληστερόλης.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία