Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Τσίζκεϊκ με Βύσσινο & Μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα λαχταριστό επιδόρπιο για λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων!

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Mερίδες: 10

Υλικά για βάση

  • 250g μπισκότα Digestive Παπαδοπούλου
  • 125g βούτυρο λιωμένο

Υλικά για κρέμα

  • 700g τυρί κρέμα
  • 70g ζάχαρη άχνη
  • 250g κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 200/250g γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • πακέτο Digestive για επικάλυψη

Συνταγή: Σ. Παρλιάρος

Εκτέλεση για βάση
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε σ’ένα τσέρκι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Εκτέλεση για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και κτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά και την κρέμα γάλακτος ρευστή. Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα σαν σφιχτή σαντιγί. Σταματάμε το κτύπημα και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Στρώνουμε με μια παλέτα όλη την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε με την βοήθεια μαχαιριού ή φλόγιστρου ή σεσουάρ. Περιφερειακά γαρνίρουμε με μπισκότα Digestive κόβοντας τα στην κάτω πλευρά για να γίνει επίπεδη. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ