Σούπερ γευστικό γλυκό ψυγείου, με το απόλυτο δέσιμο γεύσεων σοκολάτας, βερίκοκου και μπισκότων.
Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Υλικά (12 μερίδες)
- 450g μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου (2 πακέτα)
- 200g μαρμελάδα βερίκοκο
- 600g κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 600g κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
- 100g μέλι
Συνταγή: Σ. Παρλιάρος
Εκτέλεση
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το μέλι.
- Αφήνουμε για 1′, ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ ή κατά προτίμηση με ένα bimer), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
- Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.
- Σ’ ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέ- ρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
- Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10′ να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι μ’ ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.
- Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.
- Αφήνουμε 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.