Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Mousse Bitter σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Μια πρόκληση που δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Μια πλούσια σε γεύση μους σοκολάτας φτιαγμένη με παρθένο ελαιόλαδο GAEA και αρωματισμένη με πορτοκάλι.

  • ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ : 3 ώρες 20 λεπτά
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 270 γρ. κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο
  • 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Fresh
  • 5 μεγάλα αβγά βιολογικής γεωργίας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • 30 ml λικέρ πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά σε δυο μπολ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λικέρ
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι σε μαρέγκα.
  5. Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας και ρίχνουμε τα ¾ από το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ η ποτήρια
  7. Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή και παραπάνω.
  8. Σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο ξύσμα πορτοκαλιού πάνω στη mousse

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ