Ειδήσεις

Γιατί πρέπει να αποφύγεις την δίαιτα αστραπή; CRASH TEST στις δίαιτες

Μη πέφτετε στην παγίδα της… δίαιτας–αστραπή για άμεση μείωση βάρους.

 

Γιατί πρέπει να αποφύγουμε;
Οι δίαιτες αυτές βασίζονται στον αποκλεισμό τροφίμων με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν στον οργανισμό μας το στερητικό σύνδρομο που οδηγεί στην επαναπρόσληψη βάρους, γιατί όταν εντάσσονται αργότερα στη διατροφή μας «απαγορευμένες» τροφές, αυτές υπερκαταναλώνονται.

Ο οργανισμός μας πρέπει να χάνει 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα. Ό,τι παραπάνω χάνεται δεν είναι λίπος αλλά μυς και υγρά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν μειώνονται απότομα οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε, αντιδρά ο οργανισμός καίγοντας μόνο τον μυϊκό ιστό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας να κάνει λιγότερες καύσεις και να αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Έτσι λοιπόν, όταν ξανά πάρουμε τα κιλά που χάσαμε, με μια γρήγορη δίαιτα, θα βρεθούμε με περισσότερο λίπος σε σύγκριση με αυτό που είχαμε, πριν μειωθεί κατά αυτόν τον τρόπο το βάρος μας.

Τέλος υπάρχει ο κίνδυνος να πάθουμε μέχρι και αβιταμίνωση από τη στιγμή που μια γρήγορη δίαιτα σημαίνει και αποκλεισμός από σημαντικές διατροφικές ομάδες. Καταλήγουμε λοιπόν ότι ουσιαστικό αποτέλεσμα έχει ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα είναι προσαρμοσμένο σε κάθε άτομο ειδικά, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το ύψος και τη φυσική δραστηριότητα. Το διαιτολόγιο αυτό από έναν ειδικό θα ακολουθεί τα μονοπάτια της μεσογειακής διατροφής.

Ρούντου Αθηνά
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικών μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Δείτε επίσης

Ο κίνδυνος με τις “γρήγορες” δίαιτες

Ο κίνδυνος με τις “γρήγορες” δίαιτες

Στη σημερινή εποχή, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι δυτικές κοινωνίες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει πολλές από αυτές, χαρακτηρίζονται από την υπερκατανάλωση υλικών αγαθών. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία