Logodiatrofis.gr
Τροφογνωσια

Πράσινο τσάι: Γιατί και πόσο να καταναλώνω;

Το πράσινο τσάι ως αφέψημα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα.

Από το ίδιο φυτό προέρχεται και το μαύρο (ευρωπαϊκό) τσάι.

Η διαφορά είναι ότι τα αποξηραμένα φύλλα του πράσινου τσαγιού έχουν υποστεί πολύ ηπιότερη διαδικασία από ότι στο μαύρο τσάι με αποτέλεσμα να διατηρούνται αναλλοίωτα τα περισσότερα συστατικά του φύλλου του φυτού.

Στα αποξηραμένα φύλλα του πράσινου τσαγιού περιέχονται ανάλογα με την ποικιλία: 30-40% κατεχίνες , 3-4% καφεΐνη, 4-6% L-θεανίνη, 10-15% υδατάνθρακες, βιταμίνες Β και C και ιχνοστοιχεία όπως αργίλιο, φθόριο και μαγνήσιο καθώς και μικρές ποσότητες πτητικών ουσιών.

Το πράσινο τσάι συμβάλλει την διέγερση της θερμογένεσης, χάρη στη συνδυαστική δράση της καφεΐνης και των αντιοξειδωτικών κατεχινών (κυρίως η EGCG).

Επίσης σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη ουσία η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) βοηθά στην πρόληψη συσσώρευσης λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

Το πράσινο τσάι λοιπόν θα μπορούσε να είναι ένα αφέψημα στην καθημερινότητα μας.

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 2-3 φλυτζάνια ημερησίως.

Με πειθαρχία και συνέπεια σε μια καλύτερη διατροφή αλλά και ένα αφέψημα πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια σωστή απώλεια βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ