Logodiatrofis.gr
Με αποψη... (dGrigorakis blog)

Γιατί αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη βιταμίνη D!

Γιατί αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη βιταμίνη D! - βιβλίο

Περισσότερα από 30 χρόνια παρακολουθώ στενά την διατροφική επιστήμη, ουσιαστικά από το 1985 όταν εισήλθα ως πρωτοετής φοιτητής στο Διαιτολογικό Τμήμα της τότε Χαροκοπείου ΑΣΟΟ.

Επίσης, για περισσότερα από 13 χρόνια ασχολούμαι με την διατροφική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Δηλαδή, από το 2003 όταν και έγραψα το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Διατροφή και Σκλήρυνση κατά Πλάκας (M.S.)» (ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2003 – Ανατύπωση 2005 & 2008). Το βιβλίο αυτό παρουσίαζε όλες τις επιστημονικές πληροφορίες που είχα συγκεντρώσει από την πανεπιστημιακή μου φοίτηση και την μετεκπαίδευσή μου στο Τμήμα Χρόνιων Παθήσεων του “Boston Medical Center” το 1996.

Κατά την καταγραφή τους ανακάλυψα πλήθος δεδομένων που ενέπλεκαν ήδη γνωστές διατροφικές ουσίες και κατά βάση τη βιταμίνη D. Λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό μου και στη συνέχεια το διδακτορικό μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (τμήμα Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας), ήρθα σε επαφή με αναρίθμητα επικαιροποιημένα δεδομένα που στην ουσία κατέληγαν σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα: Αναδείκνυαν την πολύτιμη δράση της βιταμίνης D στη σταθεροποίηση της ανθρώπινης υγείας.

Η συγκεκριμένη επισήμανση που πραγματοποίησα για πρώτη φορά το 2003 στη μελέτη μου για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενισχύθηκε το 2011, όταν ο Άμ. Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Τσακρακλίδης μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει μεταξύ των συγγραφέων στο βιβλίο του «Παθολογία του Λεμφικού συστήματος» (Β. Τσακρακλίδης, Εκδόσεις ΖΕΒΕΛΑΚΗΣ, Αθήνα 2011). Το κεφάλαιο που υπέγραψα στο εν λόγω βιβλίο είχε τίτλο «Διατροφή και ανοσιακό σύστημα».

Ήδη όμως από το 2009 σημείωνα χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “VETO” (ένθετο “Piazza”) όπου διατηρούσα τη στήλη της διατροφής (Εικόνα 1): «Προσωπικά, μελετώντας επί σειρά ετών, αυτοάνοσα νοσήματα όπως αυτό της Πολλαπλής Σκλήρυνσης κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη D αποτελεί τη “βιταμίνη του μέλλοντος” (εφημ. “VETO”, ένθετο “Piazza” 20/12/2009).

Στη συνέχεια, εκτενείς αναφορές για τη βιταμίνη D συμπεριέλαβα στα βιβλία μου: «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC» (ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2010), «Η απόλυτη αντιοξειδωτική καλοκαιρινή δίαιτα» (Εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ, 2011), Θερμιδομετρητής & Αντιοξειδωτική δράση τροφών (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑ, 2013), «Δίαιτα ORAC: Η Νέα Αντιοξειδωτική Διατροφή» (Εκδόσεις ALPHA, 2015), «Αντιμετωπίστε την Υπέρταση τρώγοντας υγιεινά» (Ελληνικές Εκδόσεις/εφημερίδα Παρασκήνιο, 2016) και βέβαια πρόσφατα στο βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ 2016).

Πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσα το νέο μου βιβλίο με τίτλο: «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή», επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την απόλυτη εμπλοκή της βιταμίνης D στην παθοφυσιολογία των παθήσεων που φέρουν ως επίκεντρο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η διερεύνηση των επιπέδων της βιταμίνης D στο αίμα εκατοντάδων περιστατικών με αυτοάνοσα νοσήματα, στα πλαίσια της καθημερινής φροντίδας που ασκώ στη Διαιτολογική μου Μονάδα, με έφερε στη διαπίστωση ότι σχεδόν το σύνολο αυτών εμφανίζει ανεπάρκεια. Παρατήρησα επίσης ένα μεγάλο ποσοστό πασχόντων έχει άγνοια για τον ρόλο της βιταμίνης D στην εκάστοτε πάθησή τους.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι η όλη θεραπευτική προσέγγιση πολλές φορές αφορά και μόνο το όργανο στόχο (πχ δέρμα στην περίπτωση της ψωρίασης, θυρεοειδή στην περίπτωση της θυρεοειδίτιδας Hashimoto κλπ.) χωρίς να ασχολείται καθόλου με την βάση του προβλήματος, η οποία αναμφισβήτητα είναι το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με την άποψη πολλών ερευνητών, η εμφάνιση των αυτοάνοσων εκφυλιστικών νοσημάτων σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη βιταμίνης D. Όμως, οι ερευνητές διευρύνουν τις γνώσεις τους και πλέον αποφαίνονται κατηγορηματικά: Η έλλειψη βιταμίνης D συσχετίζεται απόλυτα με την αύξηση του κινδύνου θνησιμότητας για κάθε αιτία από παθολογικά αίτια.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο η βιταμίνη D συζητιέται ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός που μου δημιούργησε την ανάγκη να καταγράψω τις αναλυτικές πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η απόλυτη πεποίθηση που έχω πλέον σχηματίσει σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της «απόλυτης» βιταμίνης στη διαμόρφωση της ανθρώπινης υγείας, η οποία επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα επιτεύγματα της σύγχρονης έρευνας.

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να γίνεται κοινωνοί αυτής της γνώσης, η οποία αν μη τι άλλο μπορεί να σας βοηθήσει να προσπελάστε τους πολλαπλούς παθολογικούς κινδύνους που συνεπάγεται η απουσία της βιταμίνης D με αποτέλεσμα μία ουσιαστική επίτευξη καλύτερης υγείας.

 Γιατί αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη βιταμίνη D! - βιβλίο

Εικόνα 1:  Ήδη από το 2009 έχω διατυπώσει το συμπέρασμα ότι η βιταμίνη D αποτελεί τη «βιταμίνη του μέλλοντος» (εφημ. “VETO”, ένθετο “Piazza” 20/12/2009).

.

Στο βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη σας αποκαλύπτεται το μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή σας!

Η βιταμίνη D είναι η απόλυτη θρεπτική ουσία της υγείας!

Στην Ελλάδα παρά την ηλιοφάνεια αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης και ανεπάρκειάς της.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μέσα από την εκπομπή του "Στην Υγειά μας ρε παιδιά" προτείνει το βιβλίο «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας»

Γιατί αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη βιταμίνη D! - βιβλίο

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Μάθετε τα πάντα για τη Βιταμίνη D!

Πώς βοηθά:

στην πρόληψη του καρκίνου,

των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων,

της Οστεοπόρωσης,

της Αρτηριακής Υπέρτασης,

της Κατάθλιψης,

της Παχυσαρκίας,

αλλά και πώς θωρακίζει από τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Αναγνωρίστε τα σημάδια της έλλειψής της στον οργανισμό σας & μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να την αναπληρώσετε!

.

Η έγκριτη δημοσιογράφος υγείας και παρουσιάστρια ειδήσεων του STAR Channel, Κατερίνα Παπακωστοπούλου μέσα από την εκπομπή της προτείνει επίσης το βιβλίο «Βιταμίνη D, Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας!»

Γιατί αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη βιταμίνη D! - βιβλίο

Ακόμα:
  • Δέκα «αλήθειες» που πρέπει να ξέρετε για τη βιταμίνη D
  • Η σημασία των μετρήσεων της 25(ΟΗ)D στη διατήρηση της υγείας
  • Ποιες είναι οι τιμές που ορίζουν το πρόβλημα της έλλειψης και της ανεπάρκειάς της
  • Ποια είναι η σωστή εξέταση που πρέπει να πραγματοποιείτε
  • Ποιοι χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D και ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έλλειψή της
  • Δέκα "καμπανάκια" που επισημαίνουν σας λείπει η βιταμίνη D
  • Πως θα προσδιορίσετε το «D-Status» σας
  • Διατροφικές πηγές της Βιταμίνης D
  • Και διαιτολόγια για επαρκή πρόσληψη ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Γιατί, «Λόγω… διατροφής» η υγεία μας γίνεται καλύτερη!

Γιατί αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη βιταμίνη D! - βιβλίο

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ στο eshop.logodiatrofis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ