Logodiatrofis.gr
Αρθρογράφοι του Logodiatrofis.gr

Γεωργία Καπώλη

Γεωργία Καπώλη - Γεωργία Καπώλη

Το βιογραφικό σημείωμα της Διατροφολόγου Γεωργίας Καπώλη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Roehampton of Surrey του Λονδίνου και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Έχει πολυετή εμπειρία (15 έτη) στην ατομική διατροφική συμβουλευτική σε αθλητικούς χώρους (γυμναστήρια), διαγνωστικά κέντρα (Euromedica) και αποτελεί Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής υποστήριξης & Μεταβολικού ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ στη Νεμέα κορινθίας με αντίστοιχο παράρτημα στην Αθήνα.

Μία ακόμη ενασχόληση αποτελεί η συμβουλευτική εταιρειών τροφίμων σχετικά με την διατροφική ανάλυση προϊόντων.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας.

Αρθρογραφεί συστηματικά σε εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, καθώς επίσης έχει διατελέσει  τη διετία 2013-2015 nutrition expert στο περιοδικό Men’s Health και τον τελευταίο χρόνο είναι υπεύθυνη της επιμέλειας έκδοσης του περιοδικού «Δίαιτα & Μεταβολισμός», που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Έχει συμμετάσχει συγγραφικά σε 4 βιβλίαΔιατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε», «Η Επανάσταση της Νεότητας», «Η Απόλυτη Αντιοξειδωτική Καλοκαιρινή Δίαιτα», «Η Δίαιτα…αλλιώς»), καθώς επίσης και σε 2 ενημερωτικά εγχειρίδια (Μυστικά διατροφής για παιδιά, Βελτιώνω τη διατροφή μου).

Αναλυτικό βιογραφικό:

Η Γεωργία Καπώλη γεννήθηκε στην Aθήνα, αλλά μεγάλωσε και τελείωσε στο Γενικό Λύκειο Νεμέας.

Το 2000 εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί εννιάμηνη πρακτική άσκηση στα διαιτολογικά τμήματα του Λαϊκού Νοσοκομείου, του Τζανείου Νοσοκομείου, του Νοσοκομείου ΚΑΤ, του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπως επίσης εργάζεται εθελοντικά για ένα χρόνο (Σεπτέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003) στο Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης και Mεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΝΑΝΣΙΣ στον Πειραιά.

Τον Οκτώβρη του 2003 αναλαμβάνει πτυχιακή εργασία με θέμα «Light μαργαρίνη: Μελέτη της βιολογικής δραστικότητας των λιπαρών υλών της και σύγκριση με την αντίστοιχα πλήρη σε λίπος μαργαρίνη» και τον Ιούλιο του 2004 αποφοιτεί από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με βαθμό 7.2 (Λίαν Καλώς).

Το Σεπτέμβρη του 2004 εισάγεται στο μεταπτυχιακό τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου του Roehampton of Surrey του Λονδίνου στο οποίο φοιτεί για ένα χρόνο (Σεπτέμβριος 2005) και πραγματοποιεί μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα «Διαφορές ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Ι και ΙΙ ως προς τη σύσταση σώματος και της ποιότητας ζωής τους».

Από το Μάρτιο του 2005 είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων.

Από τον Οκτώβριο του 2005 έως το Δεκέμβριο του 2006 υπήρξε υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος του Κέντρου αισθητικής και αδυνατίσματος UPTEMPO στον Πειραιά.

Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2010 ήταν υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος του Ιατρικού και Διαγνωστικού Κέντρου EUROMEDICA στην Κηφισιά. Επίσης είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στο Κολωνάκι και στα Πατήσια.

Τέλος, από τον Ιούνιο του 2007 είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ στη Νεμέα Κορινθίας.

Από τον Οκτώβρη του 2006 εμφανίζεται περιοδικά σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΪ, ΝΕΤ, STAR CHANNEL, σχολιάζοντας θέματα Διατροφής & Yγείας.

Από την έναρξη της σταδιοδρομίας της μέχρι και σήμερα αρθρογραφεί συστηματικά σε ημερήσιες εφημερίδες και σε περιοδικά (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ, ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, MADAME FIGARO, MY TV, FORMA, VITALITE, ΕΓΩ, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ) και σε ιστοσελίδες υγείας και ομορφιάς (care24.gr, logodiatrofis.gr,activekids.gr, onmed.gr, pathfinder.gr, dinanikolaou.gr, ygeiaonline.gr, news247.gr care24.gr, fthis.gr, tlife.gr, life2day.gr).

Από το 2007- 2015 ήταν επιστημονική υπεύθυνη ύλης του έντυπου περιοδικού Λόγω… διατροφής και από το Μάιο του 2013 nutrition expert στο περιοδικό  Men’s Health.

Από το 2001 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας, παχυσαρκίας και τροφίμων.

Τον Ιανουάριο του 2010 ανακυρήχθηκε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Τέλος, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή & επιμέλεια κειμένων των ακόλουθων βιβλίων:

Διαιτολογική Μονάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέα Κορινθίας
Ορέστη Χριστοπούλου 20, ΤΚ. 20500
Τηλ: 2746020322 & 6946371446
Fax: 2746020322
Email: georgiakapoli@gmail.com

.

Εδώ: Όλη η αρθρογραφία της Γεωργίας Καπώλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ