Logodiatrofis.gr
ΜαγειρευτάΣυνταγές

Γεμιστές ντομάτες με ρύζι και μυρωδικά στον φούρνο

Ένα νόστιμο γεύμα με γεμιστές ντομάτες,ρύζι και μυρωδικά στο φούρνο.

Συστατικά

  •  6 σφιχτές, ώριμες μεγάλες ντομάτες
  •  4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι
  • 5 μεγάλα φύλλα βασιλικού, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • Ανάμεικτη σαλάτα (μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, τριμμένα καρότα)

Μέθοδος προετοιμασίας

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε ένα πυρίμαχο ταψί, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τις ντομάτες.
  2. Κόψτε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και κρατήστε την. Με ένα κουτάλι, βγάλτε τη σάρκα από τις ντομάτες και ψιλοκόψτε μαζί με τα κομμάτια που αφαιρέσατε.
  3. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε 1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας, το ρύζι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σιγοβράστε ανακατεύοντας, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και προσθέστε νερό αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό. Το βράσιμο θα σας πάρει περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας με το νερό, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αναδεύστε το στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Γεμίστε τις ντομάτες με το ρύζι με μυρωδικά, πασπαλίστε με τυρί, και τοποθετήστε τις στο έτοιμο ταψί. Ρίξτε την χτυπημένη σάλτσα γύρω από τις ντομάτες.
  5. Ψήστε για 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  6. Σερβίρετε με μια τραγανή φρέσκια ανάμεικτη σαλάτα

Διατροφικές αξίες

• Λίπη: Από 29.5g σε 13.2g
• Αλλαγή γέμισης από τυρί και κρέμα σε ρύζι και λαχανικά

Διαθρεπτικές Πληροφορίες

  • Θερμίδες 235 cals /kJ
  • Πρωτεΐνες 9 g
  • Υδατάνθρακες 21.7 g
  • Σάκχαρα 8.6 g
  • Λίπη 13.2 g
  • Κορεσμένα 4.5 g
  • Φυτικές Ίνες 3 g
  • Νάτριο 0.2 g
  • Φρούτα & Λαχανικά 257 g

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ