Γαλλικό ντρέσινγκ με υπέρχοα μυρωδικά
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Υλικά για 6 μερίδες
(1 μερίδα = 1 κ.σ.)
- 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζ. μίγμα αποξηραμένων βοτάνων (δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη) σε ένα μπουκάλι, αποθηκευμένο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ή βότανα εμπορίου.
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 μπαλίτσες φρέσκο μαύρο πιπέρι
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα βότανα (μαϊντανό, αψέντι/εστραγκόν, μαντζουράνα, σκαντζίκι/ανθρίσκο, ρίγανη)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από τα φρέσκα βότανα, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα βότανα.
- Φυλάμε αυτό το ντρέσινγκ σε αεροσταγές βάζο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά δεν το βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα διαχωριστεί.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Τα μυρωδικά διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην πρόληψη αρκετών ασθενειών. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η χρήση των μυρωδικών αντικαθιστά το αλάτι, το οποίο ενοχοποιείται για την υπέρταση.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 607