Ειδήσεις

Γαλακτοκομικά: καταπολεμούν τον πυρετό και τις ιώσεις Τροφογνωσία

Τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

 

Η ιδιότητά αυτή οφείλεται τόσο στην υψηλή περιεκτικότητα του γάλακτος στο αμινοξύ τρυπτοφάνη, όσο και στα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι. Η τρυπτοφάνη αυξάνει την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων τύπου Τ, τα οποία αποτελούν το βασικό πυλώνα της αμυντικής ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, τα προβιοτικά του γιαουρτιού (λακτοβάκιλλοι) αυξάνουν την παραγωγή πρωτεϊνών του ανοσοποιητικού (ιντερφερόνες και ιντερλευκίνες), οι οποίες ενεργοποιούν τα κύτταρα του αμυντικού συστήματος που με τη σειρά τους εξουδετερώνουν τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από ιούς και αδρανοποιούν παθογόνους οργανισμούς.

De LeBlanc A.M., Matar C., Thériault C., Perdigón G. Effects of milk fermented by Lactobacillus helveticus R389 on immune cells associated to mammary glands in normal and a breast cancer model. Immunobiology 2005;210(5) Pages 349-358.

 

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία