Ειδήσεις

Φυστικοβούτυρο: θρεπτικό αλλά... παρεξηγημένο Τροφογνωσία

Το φυστικοβούτυρο υπάρχει από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1916.

 

Το φυστικοβούτυρο είναι πολτός ξηρών καρπών, συνηθεστέρα φιστικιών. Διακρίνεται για την υψηλή του περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του δέρματος και στην πρόληψη του καρκίνου.

Επιπλέον, το φυστικοβούτυρο περιέχει βιταμίνη Β3 που ανανεώνει τα κύτταρα του οργανισμού μας, καθώς επίσης και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που βελτιώνουν την καλή χοληστερόλη. Το αυξημένο περιεχόμενο του φυστικοβούτυρου σε σίδηρο, ασβέστιο και ρεσβερατρόλη βοηθάει στην αντιγήρανση και καταπολεμά τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες.

Επιπρόσθετα, το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε κουμαρικό Οξύ, νιασίνη και φυτικές ίνες που συμβάλλουν:

  • Στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εντέρου
  • Στην καταπολέμηση των εκφυλιστικών ασθενειών (π.χ. Αλτσχάιμερ).

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα, λόγω του υψηλού θερμιδικού περιεχομένου (τα 100γρ αποδίδουν 600kcal).

Νικολίνα – Σοφία Μάλλιου
Σύμβουλος Διατροφής

 

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία