Γευστικά FUSILLI ολικής αλέσεως που συνδυάζονται άψογα με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα):
- 500γρ. Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως
- 1 Κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 Φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- 10 Φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
- 4 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 Σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ
- Βράστε τα ζυμαρικά Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Εν τω μεταξύ, θερμάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνει ελαφρώς κίτρινο, περίπου για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι.
- Προσθέτετε τα κομμένα ντοματίνια στο τηγάνι και σουρώστε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι.
- Βγάλτε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.
- Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέτετε τυρί, βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στα ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε για να συνδυαστούν και σερβίρετε.
Διατροφικό tip:
Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, ακόμη και στα πιο αυστηρά διαιτολόγια εφόσον οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Έχουν πλούσια διατροφική αξία, η οποία ενισχύεται στο συγκεκριμένο πιάτο με την παρουσία της ντομάτας. Η τελευταία περιέχει σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα.