Ειδήσεις

Φθινοπωρινή Διατροφή Orac | Μοναδική αποτελεσματικότητα και προστασία Εποχιακά Θέματα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί αρνητικές προϋποθέσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό που συχνά να παρουσιάσει έντονα φαινόμενα οξειδωτικού στρες (οξείδωσης).

 

Για το λόγο αυτό το η φθινοπωρινή αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC με δεδομένη την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες θεωρείται ως ιδιαίτερα απαραίτητη για τον περιορισμό του φαινόμενου του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πέρα από τη μείωση του βάρους και για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, όπως του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων κ.λπ.

Η ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται στην πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών είναι το απόλυτο μέτρο για την επίτευξη μιας καλύτερης υγείας. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει όλοι να εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τρόφιμα ανώτατης διατροφικής αξίας με υψηλή περιεκτικότητα μονάδων ORAC (οι μονάδες ORAC εκφράζουν τη συνολική αντιοξειδωτική ισχύ των τροφίμων) που θωρακίζουν τον οργανισμό και του χαρίζουν υγεία και ευεξία. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η καλή λειτουργία των κυττάρων και κατ επέκταση του μεταβολισμού, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί η άμυνα του σώματος και θα προληφθεί η γήρανση των ιστών.

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Καθημερινά ο οργανισμός μας εκτίθεται σε χιλιάδες χημικές ουσίες, είτε από το περιβάλλον (υπεριώδης ακτινοβολία,  μόλυνση, παθητικό κάπνισμα και απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας), είτε μέσω της διατροφής μας (αλκοόλ, συντηρητικά, ζάχαρη, υδρογονωμένα λίπη, αντιβιοτικά του κρέατος και φυτοφάρμακα στα φρούτα και τα λαχανικά). !

Σπάστε ένα ρόδι για υγεία και ευημερία

Σπάστε ένα ρόδι για υγεία και ευημερία

Παραμονή πρωτοχρονιάς και μόλις ο νέος χρόνος ανοίξει τις πύλες του, στο κατώφλι όλων των νοικοκυριών σπάμε ένα ρόδι για να κυλήσει η χρονιά γεμάτη υγεία και καλοτυχία.  !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία