Μία διαφορετική και… εξωτική εκτέλεση του αγαπημένου μας κοτόπουλου !
Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- ½ κιλό καρότα
- ½ κιλό ρέβα άσπρη
- ½ κιλό κολοκύθια
- 100 gr. ελαιόλαδο
- 500 gr. Φυσικός ζωμός κοτόπουλου (ή 1 κύβος)
- 100 gr. Λευκό κρασί
- 1 μάνγκο, φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμασία Κοτόπουλου
- Ανοίγουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, βάζουμε αλατοπίπερο και τοποθετούμε κατά μήκος τα ωμά λαχανικά (πιπεριές, κολοκύθια, καρότο).
- Κλείνουμε το στήθος και το δένουμε.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φιλέτα μέσα στο κρασί και το ζωμό του κοτόπουλου και τα βράζουμε για 20΄ λεπτά.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Προετοιμασία Γαρνιτούρας
- Ψιλοκόβουμε μακρόστενα τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκύθι, ρέβα, καρότο), τα σοτάρουμε ελαφρά για 3 λεπτά με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερόνουμε και τα σερβίρουμε.
- Διακοσμούμε με φύλλο δυόσμου /βασιλικού και φέτες από εξωτικό φρούτο μάνγκο.
Νικόλας Σακελλαρίου
Σεφ – παρουσιαστής