Μια πρωτότυπη και γευστική συνταγή με Φιλέτο γλώσσας με ρόδι!
Εκτέλεση
- Περνάμε τα φιλέτα γλώσσας από το αλεύρι
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε τα φιλέτα – πρώτα από την πλευρά που
είναι το δέρμα – και τα ροδίζουμε σε χαμηλή φωτιά - Κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζανιού από τα σποράκια
του ροδιού και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο τηγάνι - Προσθέτουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι
- Μετά από 2 λεπτά βγάζουμε τα φιλέτα και τα
τοποθετούμε προσεκτικά σε μια πιατέλα - Περνάμε τη σως από ένα ψιλό τρυπητό πιέζοντας μ’ ένα κουτάλι, για να αφαιρέσουμε τα σπόρια από τα ρόδια
- Ξαναβάζουμε τη σος σε χαμηλή φωτιά,
προσθέτουμε το πετιμέζι και το βαλσάμικο ξίδι - Δοκιμάζουμε τη σως και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Περιχύνουμε με τη σος τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ρόδια και τα αμύγδαλα.
Ντίνα Νικολάου
Συγγραφέας – Σεφ