Ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει ωραία τις Φαρφάλες με αρακά .
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 150γρ αρακάς βρασμένος
- 20 ώριμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
- μέλι
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για τα ζυμαρικά
- 3-4 κουταλιές φλοίδες παρμεζάνας
- 2 κουταλιές δυόσμο ή βασιλικό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά (αλ-ντέντε). Τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με λίγο κρύο νερό και τα αναμειγνύετε με το Βιτάμ soft.
- Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σάλτσα: βάλτε το μέλι, το ξύσμα λεμόνι και τη βανίλια να πάρουν βράση. Προσθέτετε το Βιτάμ, τα ντοματίνια και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Προσθέτετε τον αρακά και τον αφήνετε για 1΄ακόμη στη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με το δυόσμο ή το βασιλικό και σερβίρετε.