Ειδήσεις

Έχω μπει στην κλιμακτήριο. Πως μπορώ να χάσω βάρος; Ο ειδικός απαντά...

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Είμαι 48 ετών με 1,70 ύψος και 74 κιλά. Έχω μπει στην κλιμακτήριο. Γενικά δεν τρώω γλυκά και μου αρέσει πολύ το ψωμί ολικής. Πάντα ζύγιζα 68 κιλά. Πως μπορώ να χάσω βάρος; Ευχαριστώ!

Απάντηση: Αγαπητή,

Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση είναι πολύ συχνή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν επιβαρυντικό ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών, της γήρανσης, του τρόπου ζωής και των γονιδίων. Ωστόσο, η κατανάλωση μια θρεπτικής διατροφής σε συνδυασμό με τακτική σωματική άσκηση και επαρκή ανάπαυση, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του βάρους. Ο δείκτης μάζας σώματός σας ο οποίος είναι 25,6(με όρια 18,5-25)σας κατατάσσει στην κατηγορία του υπέρβαρου. Το ιδανικό σας βάρος είναι τα 61 κιλά.

Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για να πετύχετε τον στόχο σας :

  • Μειώστε την πρόσληψη των υδατανθράκων. Επιλέξτε κυρίως σύνθετους υδατάνθρακες, με όσο δυνατόν μικρότερη επεξεργασία και σε μικρές ποσότητες μοιρασμένες σε κάθε γεύμα, προκειμένου να μειωθεί η αύξηση του λίπους στην κοιλιά, η οποία οδηγεί μεταβολικά προβλήματα.
  • Προσθέστε φυτικές ίνες: Εντάξτε στην διατροφή σας τροφές όπως ο λιναρόσπορος, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και περιέχει λιγνάνες, ουσίες με δράση φυτοοιστρογόνων.
  • Καταναλώστε επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών και μην ξεχνάτε τα ψάρια: Οι πρωτεΐνες μας χορταίνουν εύκολα, ενώ τα ω3 λιπαρά είναι ασπίδα της καρδιάς μας και βελτιώνουν την κατανομή λίπους στην κοιλιά.
  • Ασκηθείτε: Επιδοθείτε σε προπόνηση με αντιστάσεις για τη βελτίωση της σύστασης του σώματος, αύξηση/ διατήρηση μυϊκής μάζας, δύναμης και προστασία οστικής μάζας.
  • Εξετάστε τα επίπεδα της βιταμίνης D: Απαραίτητη για έναν υγιή μεταβολισμό, καλή οστική μάζα και καλή ψυχολογία.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία