Ειδήσεις

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έρευνα Έρευνα

Αν είστε από εκείνους τους τύπους που, αν έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε γλυκό και αλμυρό, θα διάλεγαν ασυζητητί το γλυκό και μάλιστα χωρίς μέτρο, κοινώς αθεράπευτοι γλυκατζήδες, τότε σας έχουμε μερικά δυσάρεστα νέα, που μάλλον θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την αγάπη σας προς τη ζάχαρη.

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο College του Λονδίνου αναφέρει ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της ζωής μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε πνευματικές δυσλειτουργίες, μεταξύ αυτών και σε κατάθλιψη.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους ενήλικες, καθώς η πλειοψηφία του δείγματος που συμμετείχε στην έρευνά τους βρέθηκε ότι καταναλώνει το διπλάσιο ημερήσιο μέσο όρο ζάχαρης από το επιτρεπόμενο, που είναι 25-30 γραμμάρια.

Η έρευνα επίσης απέδειξε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες με επιρρέπεια στις πνευματικές διαταραχές που κατανάλωναν αυξημένες ποσότητες ζάχαρης ημερησίως ενίσχυαν την πιθανότητα να εμφανίσουν κάποια μορφή κατάθλιψης στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Δείτε επίσης

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών διερευνά τις χημικές αντιδράσεις που μετατρέπουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε κανναβινοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη - αλλά χωρίς το ψυχοτρόπο υψηλό. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία