Ειδήσεις

Πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά σας, για να ζήσετε περισσότερο Έρευνα

Σε πενταετή μελέτη, οι ποδηλάτες είδαν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, πρόωρου θανάτου, να μειώνεται στο ήμισυ.

Αν χρησιμοποιείτε το ποδήλατο πηγαίνετε στη δουλειά σας, αυτό μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The BMJ.

Ο Jason Gill, Ph.D., από το Ινστιτούτο Καρδιοαγγειακών και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, και οι συνάδελφοί του εξέτασαν τις συνήθειες μετακίνησης 263.450 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολούθησαν την υγεία τους για πέντε χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιώντας το ποδήλατο, για να πηγαίνετε στη δουλειά σας, μπορεί να μειώσει το κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε ποσοστό 46% και τον κίνδυνο καρκίνου κατά 45%, σε σύγκριση με την μετακίνηση χρησιμοποιώντας κάποιο όχημα. Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου ήταν 41% χαμηλότερος.

Το περπάτημα προς τη δουλειά ήταν επίσης επωφελές. Συσχετίστηκε με 27% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 36% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο, δεν συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου ή πρόωρου θανάτου.

"Οι πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της ενεργού μετακίνησης  θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου και τη βαρύτητα σημαντικών χρόνιων καταστάσεων", τονίζουν οι συγγραφείς.

Χριστίνα Χαζίζα
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: christinahaziza@gmail.com

Δείτε επίσης

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών διερευνά τις χημικές αντιδράσεις που μετατρέπουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε κανναβινοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη - αλλά χωρίς το ψυχοτρόπο υψηλό. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία