Ειδήσεις

ΕΡΕΥΝΑ ΕΛ.Δ.Ε. | Το 63% των Αθηναίων εμφανίζει Κεντρική Παχυσαρκία Έρευνα

Έρευνα αποκαλύπτει πως το 63% των Αθηναίων εμφανίζει Κεντρική Παχυσαρκία.

 

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων δείγματος 5.442 ενηλίκων ατόμων (36% Άνδρες, 64% Γυναίκες) έδειξε αναφορικά με την κατάταξη σωματικού βάρους (με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος) ότι το 22% ήταν Παχύσαρκα, το 39% Υπέρβαρα, το 28% Φυσιολογικού Βάρους και το 11% Λιποβαρή.

Το 63% των ατόμων που μετρήθηκαν εμφάνισαν (με βάση την περίμετρο μέσης) Κεντρική Παχυσαρκία, η οποία προσδιορίζεται από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία ως μία πλέον επικίνδυνη μορφή που απειλεί σοβαρά την κατάσταση της υγείας.

Τέλος, η αποτίμηση των διατροφικών συνηθειών του δείγματος (με βάση το εργαλείο εκτίμησης "Mediterranean Diet Assessment Tool") κατέδειξε δυστυχώς ότι το 64% των ερωτηθέντων εμφανίζει Ανεπαρκείς (κακές), το 24% Μέτριες, ενώ μόλις στο 12% οι διατροφικές συνήθειες χαρακτηρίζονται ως Πολύ Καλές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διημέρου της εκδήλωσης «Διατροφή & Υγεία» της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.) όπου ενήλικες και παιδιά (επισκέπτες στο Μετρό Συντάγματος, όπου διεξήχθει η εκδήλωση) είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τη σωματική τους κατάσταση και τις διατροφικές τους συνήθειες από μία πολυπληθή ομάδα περισσότερων από 60 διατροφολόγων μελών της ΕΛ.Δ.Ε.

 

Δείτε επίσης

Τα γονίδια μπορούν να καθορίσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας των παιδιών

Τα γονίδια μπορούν να καθορίσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας των παιδιών

Οι ερευνητές εντόπισαν μια τριπλή αλληλεπίδραση μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος (BMI) του παιδιού, του γονότυπου του παιδιού και τρόπους με τους οποίους οι γονείς ανταποκρίνονται στα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού τους στην πρόβλεψη της περιοριστικής διατροφής.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία