ΕΡΕΥΝΑ ΕΛ.Δ.Ε. | Το 63% των Αθηναίων εμφανίζει Κεντρική Παχυσαρκία Έρευνα

Έρευνα αποκαλύπτει πως το 63% των Αθηναίων εμφανίζει Κεντρική Παχυσαρκία.

 

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων δείγματος 5.442 ενηλίκων ατόμων (36% Άνδρες, 64% Γυναίκες) έδειξε αναφορικά με την κατάταξη σωματικού βάρους (με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος) ότι το 22% ήταν Παχύσαρκα, το 39% Υπέρβαρα, το 28% Φυσιολογικού Βάρους και το 11% Λιποβαρή.

Το 63% των ατόμων που μετρήθηκαν εμφάνισαν (με βάση την περίμετρο μέσης) Κεντρική Παχυσαρκία, η οποία προσδιορίζεται από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία ως μία πλέον επικίνδυνη μορφή που απειλεί σοβαρά την κατάσταση της υγείας.

Τέλος, η αποτίμηση των διατροφικών συνηθειών του δείγματος (με βάση το εργαλείο εκτίμησης "Mediterranean Diet Assessment Tool") κατέδειξε δυστυχώς ότι το 64% των ερωτηθέντων εμφανίζει Ανεπαρκείς (κακές), το 24% Μέτριες, ενώ μόλις στο 12% οι διατροφικές συνήθειες χαρακτηρίζονται ως Πολύ Καλές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διημέρου της εκδήλωσης «Διατροφή & Υγεία» της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.) όπου ενήλικες και παιδιά (επισκέπτες στο Μετρό Συντάγματος, όπου διεξήχθει η εκδήλωση) είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τη σωματική τους κατάσταση και τις διατροφικές τους συνήθειες από μία πολυπληθή ομάδα περισσότερων από 60 διατροφολόγων μελών της ΕΛ.Δ.Ε.

 

Δείτε επίσης

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών διερευνά τις χημικές αντιδράσεις που μετατρέπουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε κανναβινοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη - αλλά χωρίς το ψυχοτρόπο υψηλό. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία