Logodiatrofis.gr
ΝΕΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα - Δ.Γρηγοράκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» του Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη στην Πάτρα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, η  Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος -συγγραφέας και επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου και προλόγισαν  η  κα Έφη Αναλυτή – Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, η κα Μάχη Σαλαμαλίκη– εκπρόσωπος του παραρτήματος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στην Πάτρα και η κα Μαργαρίτα Καραγιώργου-Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ, όπου  ενημέρωσε τους καλεσμένους για το Σωματείο, ανέφερε  τη διαχρονική συνεργασία με τον κ. Δ. Γρηγοράκη και επισήμανε την πολύτιμη ενασχόληση του συγγραφέα με τη διατροφή στη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Χαρακτηριστικά είπε: Το πετυχημένο του βιβλίο “Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας” , χρόνια τώρα μας συντροφεύει και μας οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Μας δόθηκε η καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ικανότητες και την επιστημονική του κατάρτιση.

Ο Δημήτρης Γρηγοράκης  με το νέο του βιβλίο έρχεται να μας αφυπνίσει για να  αντιμετωπίσουμε με έξυπνο τρόπο τις αυτοάνοσες διαταραχές.

Μας διδάσκει καθημερινά πώς να προλαμβάνονται ανεπιθύμητες παθήσεις που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο.  Μην ξεχνάμε ότι προστατεύοντας την υγεία μας μέσω της σωστής διατροφής αποδεικνύουμε την αγάπη προς τη ζωή και αυτό μας το προσφέρει το έργο του Δημήτρη Γρηγοράκη. Είναι πράγματι αξιοζήλευτο το έργο του  και προκαλεί θαυμασμό το πλήθος ανθρώπων που αναγνωρίζουν την αξία του και τον εμπιστεύονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου διατέθηκε στην ΕΕΑΣΚΠ και στην ΕΛΕΑΝΑ και αυτή η απλόχερη διάθεση σε συλλόγους πασχόντων, χαρακτηρίζουν μια σπάνια προσωπικότητα του δημιουργού και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια από όλους.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση του σπουδαίου έργου του με  πάθος και με γνώμονα την αγάπη του προς τον Άνθρωπο.

Ακολούθησαν οι ομιλητές , ο κ. Ανδρέας Πέτρου – Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων και η κα Ιωάννα Βασιλακοπούλου – Διαιτολόγος & Διατροφολόγος, όπου μίλησαν για το ουσιαστικό έργο του κ. Δημήτρη Γρηγοράκη και συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική παρουσίαση του ίδιου του συγγραφέα για το νέο του βιβλίο, όπου δέχθηκε ερωτήσεις αλλά και τιμητικές φιλοφρονήσεις από εξαιρετικούς καλεσμένους. Ο Συγγραφέας με μεγάλη ευγένεια ψυχής ευχαρίστησε ενδελεχώς όλους τους συνδιοργανωτές ,συντελεστές και καλεσμένους της εκδήλωσης.

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα - Δ.Γρηγοράκη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Γηριατρικής – Γεροντολογικής Εταιρείας Ν/Δ Ελλάδος ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας κ. Κώστας Χρυσανθόπουλος, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, η σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων κα Ήρα Κουρή, η Εθνική εκπρόσωπος Inner Wheel Ελλάδος κα Σίσσυ Αυγερινού, και πλήθος εκλεκτών φίλων.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ ευχαριστούν θερμά όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, το συντονιστή, τους συνδιοργανωτές, τους εξαίρετους ομιλητές, τα μέλη και τους εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ για τη σπουδαία στήριξη και τη σημαντική συμβολή τους στο εθελοντικό έργο του Σωματείου.

Ευχαριστούν επίσης τους Αμπελώνες Κολυπέρα για τη δωρεά των κρασιών και τα Σούπερ Μάρκετ Σιμιτζής για τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούν τον αξιόλογο και χαρισματικό συγγραφέα  για την αμέριστη και πολύτιμη προσφορά του.

Τέτοιες σπουδαίες πράξεις τιμούν την ανθρώπινη υπόσταση και μας γεμίζουν Αγάπη, Χαρά και Ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα - Δ.ΓρηγοράκηΜε επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα - Δ.Γρηγοράκη

.

Αυτοάνοσα, ανοσοποιητικό και διατροφή | Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

 
 
 
 
 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η 2η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Μάθετε περισσότερα...

Συνεχείς επιστημονικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών!

Υπολογίζεται σήμερα ότι 1 στους 10 ενήλικες Έλληνες εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Τα νοσήματα με σημείο αναφοράς το ανοσοποιητικό όπως είναι οι Θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κλπ. παρουσιάζουν σημαντική έξαρση τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό πληθυσμό.

Ταυτόχρονα, αυξανόμενες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων και τη σημασία των διατροφικών συστατικών στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Διατροφικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων.

Το βιβλίο 'Αυτοάνοσα, ανοσοποιητικό και διατροφή', μάς μυεί εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής.

Στο πρώτο του μέρος περιγράφει τις βασικές αρχές της διατροφικής προστασίας του ανοσοποιητικού. Προτείνοντας μια κατεξοχήν διατροφοκεντρική αντίληψη, συστήνει στρατηγικές αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ – ΦΛΕΓΜΟΝΗ. Επιπλέον, απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτοάνοσων, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείρισή τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος ασχολείται αναλυτικά με τη διατροφική φροντίδα των 21 πιο διαδεδομένων (και συνοπτικά έτερων 21 πιο σπάνιων) αυτοάνοσων διαταραχών. Συγκεκριμένα, αναλύονται εκτενώς αναφορικά με τη διατροφική τους διαχείριση τα παρακάτω νοσήματα:

 1. Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1
 2. Νόσος του Crohn
 3. Ελκώδης κολίτιδα
 4. Κοιλιοκάκη
 5. Ρευματοειδής αρθρίτιδα
 6. Αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία
 7. Αυτοάνοση ατροφική γαστρίτιδα
 8. Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
 9. Νόσος Graves
 10. Ινομυαλγία
 11. Λεύκη
 12. Μυασθένεια Gravis
 13. Ρευματική πολυαλγία
 14. Σκληρόδερμα
 15. Σύνδρομο Sjögren
 16. Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
 17. Ψωρίαση
 18. Σκλήρυνση κατά πλάκας
 19. Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα
 20. Αλλεργικό άσθμα
 21. Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ή Σύνδρομο Bechterew ή νόσος Marie Strumpell

Επιπλέον, αναφέρονται και άλλες λιγότερο συχνές αυτοάνοσες παθήσεις, για τις οποίες οι έως σήμερα διαθέσιμες πληροφορίες είναι περιορισμένες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι: αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (ALS), αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, αυτοάνοση δερματίτιδα, αυτοάνοση νευροπάθεια, αυτοάνοση ηπατίτιδα, αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία, αυτοάνοση νόσος των επινεφριδίων, αυτοάνοση ωοθηκίτιδα και ορχίτιδα, γυροειδής αλωπεκία (Alopecia areata), δερματοπολυμυοσίτιδα, ερπητοειδής δερματίτιδα, θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα (TTP), κοκκιωματώδης αγγειίτιδα Wegener, κροταφική αρτηρίτιδα, μυϊκή δυστροφία, μυοσίτιδα, νόσος του Behçet, πρωτοπαθής χολική κίρρωση, αυτοάνοση μυοκαρδιοπάθεια και το σύνδρομο Guillain-Barré.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μέσα από την εκπομπή του "Στην υγειά μας ρε παιδια" στον ΣΚΑΪ, προτείνει το βιβλίο του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη: "Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό και Διατροφή", Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα - Δ.Γρηγοράκη

...και η Ελένη Φιλίνη προτείνει το βιβλίο "Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό και Διατροφή".

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Γρηγοράκη στην Πάτρα - Δ.Γρηγοράκη

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του βιβλίου

Ο έγκριτος κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης παρουσιάζει ένα μοναδικό σύγγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους έναν απόλυτο οδηγό πρόληψης και αντιμετώπισης των αυτοάνοσων διαταραχών. Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Λάμπρος Συντώσης.

ISBN: 978-618-02-0762-0  ● Διαστάσεις: 14 Χ 20,5 ● Σελίδες: 400 ● Τιμή: 28,00 €

Διαβάστε τις κριτικές για το βιβλίο 'Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό και διατροφή' ΕΔΩ!

Μπείτε στο επίσημο κατάστημα eshop του Logodiatrofis.gr και βρείτε όλα τα βιβλία των Επιστημονικών Εκδόσεων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

Βιβλία Διατροφής και Υγείας, με ποικίλη θεματολογία για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί, καθώς και βιβλία για δίαιτα, σωστή διατροφή, αλλά και βιβλία με υγιεινές συνταγές.

Αποκτήστε τα βιβλία στο eshop.logodiatrofis.gr με πλούσια ΔΩΡΑ σε κάθε σας παραγγελία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ