Η Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ συμμετείχε σε μία ημέρα εορταστική, αφιερωμένη στο Ελληνικό ψάρι στη FOOD EXPO 2023, υπό το συντονισμό μίας εξαιρετικής διοργάνωσης και πλαισιωμένη από εκλεκτούς προσκεκλημένους.
Έλληνες συνεργάτες ειδικοί της γεύσης, των υδατοκαλλιεργειών και της διατροφής συνομίλησαν μεταξύ τους και μοιράστηκαν τις απόψεις τους με κοινό στόχο να προάγουν την ιχθυοκαλλιέργεια και την κατανάλωση του Ελληνικού Ψαριού.
Στο ανανεωμένο περίπτερο στη Food Expo της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Βασιλική Χαρατσή μέλος της ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ συμμετείχε σε έναν ανοιχτό διάλογο με θέμα το «Ελληνικό ψάρι – υπέροχη γεύση, υπέρτατη διατροφή» μαζί με τους Ντίνα Νικολάου, Δημήτρη Παπαζυμούρη και Ευγενία Καζοπίδη.
Ως ειδικός της διατροφής η κα. Χαρατσή αναφέρθηκε στην υψηλή διατροφική αξία του ψαριού, έναν «θησαυρό» της Ελληνικής φύσης, χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνη, πολυακόρεστα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Αριθμούνται πολλαπλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου από τη συστηματική κατανάλωση ψαριού, με κύριες τις θετικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Η διατροφολόγος απευθυνόμενη στις Ελληνικές οικογένειας και σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας, πέρασε το παρακάτω μήνυμα: «Τρώτε ψάρι τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι νόστιμο, πρακτικό, άμεσο στο μαγείρεμα και διατίθεται σε οικονομικές λύσεις. Η κατανάλωσή του είναι απαραίτητη τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες».