Logodiatrofis.gr
Γενικά Θέματα

Ενοικίαση Αυτοκινήτου: Μία Διαχρονική Αξία

Σύμφωνα με έρευνα των Ernst & Young το 26% των καταναλωτών επιλέγει προϊόντα, τα οποία αντιλαμβάνεται ως ασφαλή προς την υγεία του κι ελαχιστοποιούν τους περιττούς κινδύνους

Παρότι η υγεία και η ασφάλεια δε θα αποτελέσουν απαραιτήτως τις νέες κινητήριες δυνάμεις διαμόρφωσης καταναλωτικών συμπεριφορών στο άμεσο μέλλον, η εν λόγω έρευνα υποστηρίζει, ότι οι καταναλωτές θα επικεντρωθούν περισσότερο στις αξίες αυτές.

Πρόκειται για μια από τις αλλαγές, που οι συνθήκες της πανδημίας επέφεραν και βρήκε έδαφος και στην ενοικίαση αυτοκινήτου. Τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας προκάλεσαν μείωση στις ροές τουριστών προς τη χώρα μας, ωστόσο αυτό φάνηκε να λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με τη ζήτηση για την ενοικίαση αυτοκινήτου, συνθήκη η οποία έχει διττή ερμηνεία.

Η ανάγκη για ασφάλεια αυξάνει την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη

Η ανάγκη για ασφάλεια απομάκρυνε από τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλους όσους προσέρχονταν στην εργασία τους και τους ώθησε να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς τις ακόλουθες παραμέτρους, καθίσταται σαφές το γιατί η ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη αυξήθηκε.

Αφενός πλέον δεν επιβιβάζονται στα οχήματα δύο ή τρεις συνάδελφοι μαζί, όπως συνέβαινε παλιότερα, αφετέρου λόγω και των οικονομικών δυσχερειών, που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα σε πολλούς κλάδους η αγορά αυτοκινήτου δεν ήταν εφικτή.

Ταυτόχρονα ακόμη κι αν κάποιος είχε τα χρήματα να αγοράσει αυτοκίνητο, αυτό δεν ήταν εύκολο, λόγω και της διαβόητης κρίσης με τους ημιαγωγούς, αφού η έλλειψή τους οδήγησε σε μείωση της παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών και άρα μείωση των εισαγωγών.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν ορισμένες απρόβλεπτες παράμετροι, όπως η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου, καθώς πλέον η κίνηση δεν παρατηρείται μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες, που ο κόσμος πηγαίνει στην εργασία του.

Οι γονείς χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, και όχι τα σχολικά λεωφορεία. Όσοι προγραμματίζουν τις αγορές τους επίσης χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο, το οποίο πια έχει αποκτήσει και χρήση ψυχοθεραπευτική.

Ακόμη και κάποιος που δεν έχει να ρυθμίσει κάποια υποχρέωση περιφέρεται οδηγώντας εν είδη βόλτας. Με όλα αυτά δεν είναι να απορεί κανείς πως η ζήτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη πήρε την ανιούσα.

Και οι ψηφιακοί νομάδες αύξησαν την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα

 Αν και ως πρώτος ψηφιακός νομάς αναφέρεται ο Γιαπωνέζος, Τσούτζιο Μακιμότο, το 1997, το λήμμα εμφανίζεται το 2009 για πρώτη φορά στη Wikipedia, όμως ο όρος έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας εν καιρώ πανδημίας. Ποιους λέμε όμως ψηφιακούς νομάδες;

Είναι όσοι εργάζονται σε καθεστώς τηλεργασίας είτε ως αυτοαπασχολούμενοι ή ως μισθωτοί. Άνδρες και γυναίκες σε ίδια ποσοστά, ηλικίας 20-45 ετών, Millennials στην πλειονότητά τους και απασχολούνται σε digital επαγγέλματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Nomadlist οι αφίξεις της νέας αυτής «φυλής» αυξήθηκαν κατά 198% από το 2017 ως το 2021 και στόχος τους είναι το wellbeing. Στο πλαίσιο εξασφάλισης μιας καλύτερης ποιότητας ζωής επιλέγουν τις Μεσογειακές χώρες με την Ελλάδα να κατέχει την πρωτιά ανάμεσά τους και την Αθήνα να υπερτερεί για λόγους ευνόητους.

Ζητούν σπίτια άνετα κι ευρύχωρα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα συγκατοίκησης, με σύνδεση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες. Στη λογική του νομά δεν ταιριάζει η κτήση, οπότε για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεών τους αναζητούν ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα.

Οι κοινότητες των νομάδων οργανώνονται σε ομάδες και ανταλλάσουν πληροφορίες για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους σχετικά με την αναζήτηση κατοικίας, την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα, τις δραστηριότητες αναψυχής, τις διάφορες συλλογικότητες και ομάδες, καθώς αρκετοί εξ’ αυτών επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προσφέρει κάποια φορολογικά προνόμια και διευκολύνσεις με visa για να αποτελέσει πόλο έλξης, καθώς υπολογίζει, ότι με την παραμονή 100.000 ψηφιακών νομάδων για έξι μήνες τον χρόνο, το ΑΕΠ αυξάνεται κατά 1,6 δις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ