Logodiatrofis.gr
Τα νεα της Διατροφης

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Εκτενείς ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019 στον Πειραιά!

Τετάρτη 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – Πεζόδρομος Δραγάτση, Πειραιάς

Η ανάγκη για έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού σήμερα είναι περισσότερο επιτακτική. Με αυτό το δεδομένο, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, διοργανώνουν ολοήμερη διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση για 13η συνεχή χρονιά, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2019!

Πιο συγκεκριμένα, η  εκδήλωση έχει κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: 365 ημέρες υγείας!» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στον Πεζόδρομο της οδού Δραγάτση (πλατεία Κοραή, πλησίον Δημοτικού θεάτρου) στον Πειραιά.

Αναλυτικά:

Επιστήμονες Διατροφολόγοι μέλη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα παρευρίσκονται από το πρωί στον Πεζόδρομο της οδού Δραγάτση στον Πειραιά με στόχο:

 • Την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού με τη διανομή ειδικά σχεδιασμένων επιστημονικών εγχειρίδιων Διατροφής:
  • Βελτιώνω τη διατροφή μου (24 σελίδες)
  • Μυστικά διατροφής για παιδιά (24 σελίδες)
  • 10 Μύθοι στη διατροφή μας (4 σελίδες)
  • Ημερολόγιο Καταγραφής Γευμάτων (24 σελίδες)
  • Σωστή διατροφή στο Σακχαρώδη Διαβήτη (24 σελίδες)
 • Πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ Λιπομέτρησης και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών
 • Διεξαγωγή Σωματομετρήσεων
 • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο
 • Ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών – μεγάλων
 • Διατροφικές συμβουλές του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες
 • Διατροφικά κουίζ και παιχνίδια για τα παιδιά
 • Δωρεάν προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

Επιπλέον δράσεις:

 • Επιστήμονες φυσικής αγωγής θα παροτρύνουν διαδραστικά το κοινό να κάνει πράξη το σύνθημα «Φυσική άσκηση και υγεία!»
 • Παρασκευή δυναμωτικών smoothies και υπέροχων φρεσκοστυμμένων χυμών
 • Live Healthy Pasta Cooking

Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες:

 • Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διατροφολόγος, PhD- Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας): Σωστή διατροφή στην προστασία της υγείας.
 • Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη (Μέλος ΕΔΙΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου): Η Ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων.
 • Σοφία Παθέκα (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer): Φυσική άσκηση και υγεία
 • Ζαχαρούλα Αλεξανδρή (Υπεύθυνη Ιατρικής Ενημέρωσης): Γνωριμία με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
 • Συντονίζει η Διατροφολόγος, MSc κα Μάνθα Κασκάνη

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιδημιολογικής έρευνας με θέμα «Διατροφικές συνήθειες Ελλήνων ασθενών με αυτοάνοσα: Υψηλή ανάγκη για διατροφική ενημέρωση!».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, στα πλαίσια της έρευνας “Healthy for Life Study για τη διατροφή και τη φυσική άσκηση. Αντικείμενο αποτέλεσαν οι διατροφικές συνήθειες και τα ευρύτερα χαρακτηριστικά των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα.

 • Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ»). Η επικαιροποιημένη έκδοση του βιβλίου μυεί περαιτέρω στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής και αναλύει πώς η διατροφή μπορεί να γίνει ένας αποτελεσματικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων. Το εκτενές σύγγραμμα έκτασης 450 σελίδων είναι εμπλουτισμένο με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα, αλλά και με την αναλυτική παρουσίαση 2 επιπλέον αυτοάνοσων με υψηλή συχνότητα εμφάνισης στον ελληνικό πληθυσμό, όπως είναι ο διαβήτης LADA και η γυροειδής αλλωπεκία.
 • Σε όλους τους επισκέπτες θα διανεμηθεί Διατροφικό Kit με προϊοντικά δείγματα

Ελάτε μαζί μας στο απόλυτο WELLNESS EVENT, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2019.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Η εκδήλωση διαθέτει την χορηγία επικοινωνίας και την υποστήριξη διαφόρων Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτρονικών Μέσων ανά την Ελλάδα (logodiatrofis.gr, iatronet.gr, onmed.gr, parapolitika.gr, boro.gr, naturanrg.gr, infokids.gr, infowoman.gr, omorfizoi.gr, efiveia.gr, workingmoms.gr, activekids.gr, care24.gr, healthy-blog.gr, healthweb.gr, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΦΩΝΗ, FORMA, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, All About Health, thrakikiagora.gr, Θεσσαλική Press, Θεσσαλών υγεία, AigaioTv, ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 κ.α.)

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το κορυφαίο διατροφικό γεγονός της χρονιάς!

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

 Βρείτε το Event στο Facebook!

Θες να συμμετέχεις στην μεγάλη εκδήλωση;

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την περσινή 12η εκδήλωση ΕΔΩ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ –> Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (2007 εώς σήμερα)

Οι ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του απόλυτου Wellness Event ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής!

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία  Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία  Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική ΕταιρείαΕνημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία  Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.Δ.Ε. με αφορμή την Ημέρα Διατροφής - Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ