Ειδήσεις

Ένα κομμάτι σπιτική κοτόπιτα 100γρ τι διατροφική αξία ΠΕΡΙΠΟΥ μπορεί να έχει; Ο ειδικός απαντά...

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 
Ερώτηση: Γεια σας. Ένα κομμάτι σπιτική κοτόπιτα 100γρ με τα εξής υλικα:2 φύλα (ένα για στρώση και ένα για την επικάλυψη), στήθος κοτόπουλου, λίγα μανιτάρια, πιπεριές και ελάχιστο άπαχο ανθότυρο τι διατροφική αξία ΠΕΡΙΠΟΥ μπορεί να έχει;

Απάντηση: Καλησπέρα, ένα κομμάτι κοτόπιτα (145gr) έχει περίπου 250 θερμίδες.

Όσο αναφορά τη διατροφική αξία της πίτας αναλυτικά, το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη. Περισσότερα από τα μισά λίπη που περιέχει, είναι ακόρεστα , τα οποία στην πραγματικότητα, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

Τα μανιτάρια, θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Επίσης, έχουν τις ίδιες πρωτεΐνες με το κρέας (υψηλής βιολογικής αξίας) Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Τα μανιτάρια περιέχουν άφθονα μέταλλα και ιχνοστοιχεία και παράλληλα αποτελούν καλές πηγές βιταμινών.

Η πιπεριά συγκαταλέγεται στα τρόφιμα με την υψηλότερη διατροφική αξία μιας και καλύπτει μεγάλη γκάμα από τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ευεργετικών πολλών εξ αυτών για την υγεία.

Τέλος, το ανθότυρο είναι καλή επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα ή θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους λόγω της χαμηλής, σε σχέση με τη φέτα, περιεκτικότητας του σε αλάτι και λιπαρά.

Τίνα Καραΐσκου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
tinakaraiskou(a)gmail.com

  Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία