Ειδήσεις

Ελληνικός καφές: ελιξίριο μακροζωίας Έρευνα

Ένας ελληνικός καφές την ημέρα αποτελεί ελιξίριο μακροζωίας

 
 

Και αν φαντάζεσαι ότι η μακροζωία, απαιτεί να πίνει κανείς καθημερινά το νέκταρ των θεών του Ολύμπου, τότε η πρόσφατη μελέτη του καθηγητή Γεράσιμο Σιάσου και της ομάδας του θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Ένας ελληνικός καφές την ημέρα συμβάλλει όχι μόνο στην μακροζωία αλλά και στην καλή υγεία των κατοίκων του νησιού της Ικαρίας που φημίζονται για το μεγάλο προσδόκιμο της ζωής τους και μάλιστα παγκοσμίως.

Έπειτα από ανάλυση των διατροφικών συνηθειών 673 μόνιμων κατοίκων του νησιού, οι επιστήμονες σημείωσαν ότι 87% του δείγματος, κατανάλωνε καθημερινά τουλάχιστον ένα φλιτζάνι παραδοσιακού ελληνικού καφέ.

Τα οφέλη του Ελληνικού καφέ φαίνεται να προέρχονται από την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και λοιπές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συμβάλλει στην καλή υγεία του ενδοθηλίου των αιμοφόρων αγγείων, το οποία φυσιολογικά φθίνει με την πάροδο των ετών και ακόμα και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που η αρτηριακή πίεση ήταν υψηλή, η συχνή κατανάλωση ελληνικού καφέ φάνηκε να μειώνει ελαφρά τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ παράλληλα λειτουργούσε προστατευτικά για το ενδοθήλιο.

Γι' αυτό, λοιπόν, πιείτε έναν ελληνικό καφέ «στην υγεία σας»!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Vascular Medicine.
http://vmj.sagepub.com/content/early/2013/03/18/1358863X13480258.full

Δείτε επίσης

Διατροφή πλούσια σε Φλαβονοειδή: Σύμμαχος κατά του λίπους της κοιλιάς στις γυναίκες

Διατροφή πλούσια σε Φλαβονοειδή: Σύμμαχος κατά του λίπους της κοιλιάς στις γυναίκες

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή-βιοδραστικές ενώσεις που βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά και άλλα φυτικά τρόφιμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία