Μία ελαφριά συνταγή, νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
ΥΛΙΚΑ
- 3 αυγά
- 3 κρόκοι αυγών
- 30 ml αποβουτυρωμένο γάλα
- 500 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Σερβίρετέ τη με μια μεγάλη ανάμεικτη σαλάτα (μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, σέλερι & καρότο)
Μέθοδος προετοιμασίας
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρές λεπτές φέτες.
- Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι ελαφρά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις πατάτες και σκεπάστε.
- Μαγειρέψτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά, για τουλάχιστον 20 λεπτά αλλά και για περισσότερο αν χρειαστεί, ανάλογα με τις πατάτες.
- Ανακατεύετε συχνά.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους αυγών με μια πρέζα αλάτι.
- Αφαιρέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέστε τα στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε ξανά το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να τηγανιστεί σε δυνατή φωτιά.
- Μετά από λίγα λεπτά, μεταφέρετε το τηγάνι σε ζεστό γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια τις ομελέτας.
- Η τορτίγια είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια ροδίσει και είναι τραγανή.
- Σερβίρετέ τη με μια μεγάλη ανάμεικτη σαλάτα.
Διατροφική αξία
- Θερμίδες: Από 490 σε 300
- Λίπη: Από 32.7g σε 14.6g
- Λιγότερα αυγά στο μείγμα
- Σερβίρισμα με ανάμεικτη σαλάτα ώστε να είναι αποδεκτές μικρότερες μερίδες
Διαθρεπτικές Πληροφορίες
- Θερμίδες 300 cals /kJ
- Πρωτεΐνες 10.8 g
- Υδατάνθρακες 32.5 g
- Σάκχαρα 10.6 g
- Λίπη 14.6 g
- Κορεσμένα 2.9 g
- Φυτικές Ίνες 5.1 g
- Νάτριο 0.4 g
- Φρούτα & Λαχανικά 240 g