fbpx
Logodiatrofis.gr
Έρευνα

Tο εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι πιο αποτελεσματικό από τη χημειοθεραπεία σε προχωρημένο στάδιο κ

ekxilisma sporwn stafiliou apotelesmatika ximeiotherapeia proxwrimeno stadio karkinou

Για ασθενείς που διaγνώστηκαν με καρκίνο, απειλητικό για τη ζωή τους. 

 

H συνιστώμενη θεραπεία μπορεί συχνά να είναι δυνητικά επιβλαβείς για την υγεία, όπως για την ίδια την ασθένεια.

Αλλά για πολλούς από αυτούς τους ασθενείς, η επιστημονική έρευνα δείχνει μια φυσική θεραπεία χρησιμοποιώντας εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού οι οποίοι μπορεί να κρατούν το κλειδί για να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων χωρίς τις επικίνδυνες και θανάσιμες παρενέργειες που προέρχονται από την χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία.

Στην πραγματικότητα, μερικά από τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν σε ορισμένα καρκινικά κύτταρα να αντισταθούν στις παραδοσιακές θεραπείες μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα επιρρεπείς στη θεραπεία χρησιμοποιώντας εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. Στην πραγματικότητα, τα ευρήματα δείχνουν ότι τα οφέλη αυξάνονται στα πιο προχωρημένα στάδια του καρκίνου.

Οι συμβατικές «θεραπείες» δεν θα θεραπεύσουν ποτέ τον καρκίνο
Τα οφέλη από τα εκχύλισμα σταφυλιού σπόρων έχουν κλινική σημασία. Δυστυχώς, οι ασθενείς με καρκίνο συχνά ωθούνται να αρχίσουν ριζικές και επεμβατικές διαδικασίες – συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία – αμέσως μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Και, δυστυχώς, οι τακτικές φόβου χρησιμοποιούνται συχνά για να σπεύσουν οι άνθρωποι σε επικίνδυνες (αναποτελεσματικές) διαδικασίες – οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν δευτερογενείς καρκίνους στην μετέπειτα ζωή.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2003 έδειξε ότι η χημειοθεραπεία ήταν αναποτελεσματική με ένα αναπάντεχο 97% το χρόνο. Μεταγενέστερες μελέτες βρήκαν ότι η χημειοθεραπεία προκάλεσε κρίσιμη βλάβη στο DNA των υγιών κυττάρων και ότι ορισμένα φάρμακα καρκίνου κατά την διάρκεια της θεραπεία όπου προκάλεσαν την ανάπτυξη ορισμένων καρκινικών όγκων οι οποίοι μερικές φορές αυξανόταν με ανησυχητικό ρυθμό. Παρά τον αυξανόμενο όγκο των αποδεικτικών στοιχείων, η επικρατούσα ιατρική κοινότητα συνεχίζει να προωθεί τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία ως τη μόνη ελπίδα για τους ασθενείς με καρκίνο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να θεραπεύσει τον καρκίνο φυσικά. Η NaturalHealth365 INNER CIRCLE προσφέρει πάνω από 300 προγράμματα ήχου / βίντεο καθώς και πάνω από 200 άτομα με ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη που μιλούν για τους φυσικούς τρόπους που μπορεί να αποτοξινωθεί το σώμα και να ενισχυθεί η λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: Υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις όπου οι ασθενείς με καρκίνο υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό, ειδικά όταν υποβάλλονται σε αυτές τις θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης συχνότητας εμφάνισης βλάβης των οργάνων, την πρόωρη γήρανση, τη σεξουαλική δυσλειτουργία, τη νευροπάθεια, την υποτροπή του καρκίνου και των δευτεροπαθών καρκίνων, τα οδοντικά προβλήματα, του διαβήτη, τις ενδοκρινικές αλλαγές, την κόπωση, τον υποθυρεοειδισμός, την απώλεια μνήμης και την ακράτεια, μεταξύ όλων των άλλων προϋποθέσεων.

Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη επιβλαβών παρενεργειών από τη χρήση του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού. Φυσικά, το προφανές που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί ο «μόνος τρόπος» για τη θεραπεία του καρκίνου. Για να ξεπεραστεί με επιτυχία μια διάγνωση καρκίνου – κάποιος πρέπει να αναπτύξει μια συνολική προσέγγιση για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τοξινών, έτσι ώστε να θρέψει το σώμα με θρεπτικά συστατικά υψηλής ποιότητας και, βέβαια, για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε άλλων σωματικών, ψυχικών ή συναισθηματικών ζητημάτων, όπως οδοντικά προβλήματα, συστηματικές λοιμώξεις ή χρόνιες θέματα του θυμού.

Μεγάλη είδηση για τους ασθενείς με καρκίνο: Φυσικές, σωτήριες εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες σήμερα
Στο περιοδικό ‘Cancer Letters, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβρη του 2012 αποκάλυψε ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ήταν αποτελεσματικά έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πειράματα που χρησιμοποιούσαν καλλιεργημένα καρκινικά κύτταρα. Παρατήρησε, επίσης, ότι τα οφέλη των εκχυλισμάτων των σπόρων σταφυλιού αυξήθηκαν με τα υψηλότερα στάδια του καρκίνου.

Ερευνητές του University of Colorado Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Aurora, δοκίμασαν την επίδραση του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού με κυτταρικές γραμμές σε καρκίνο του παχέος εντέρου σε διάφορα στάδια της νόσου. Τα αποτελέσματα, σημείωσαν αύξηση σε ορισμένους από τους αντικαρκινικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν μέσα σε εκχύλισματα σπόρων σταφυλιού με την αύξηση των σταδίων του καρκίνου. Σε αντίθεση, η χημειοθεραπεία βρέθηκε να οδηγεί στην μειωμένη αποτελεσματικότητα στα προχωρημένα στάδια του καρκίνου.

Εδώ και αρκετό καιρό, είναι γνωστό ότι οι βιοδραστικές ενώσεις που βρίσκονται στο εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού έχουν την ικανότητα να στοχεύουν επιλεκτικά σε ορισμένους τύπους καρκινικών κυττάρων. Η μελέτη το 2012 έδειξε ότι πολλές από τις ίδιες μεταλλάξεις των κυττάρων που επιτρέπουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου οδηγούν προς την μετάσταση και συνήθως αντιστέκονται στις συμβατικές θεραπείες οι οποίες είναι ευαίσθητες σε θεραπεία με εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.

Ακόμη, μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στο περιοδικό Carcinogenesis διαπιστώθηκε ότι στις αμφότερες κυτταρικές σειρές και στα μοντέλα ποντικιών, τα εκχύλισματα σπόρων σταφυλιού «σκότωσε» τα καρκινικά κυττάρα χωρίς να βλάπτουν τα κοντινά υγιή κύτταρα. Σε αυτή την δημοσιευμένη εργασία, οι συγγραφείς παρατήρησαν ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού δημιουργήσει ένα περιβάλλον δυσμενές για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Μια επιπλέον μελέτη που δημοσιεύθηκε αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, στο περιοδικό Nutrition and Cancer, ανέφεραν ότι τα εκχύλισματα σπόρων σταφυλιού ήταν επίσης αποτελεσματικά στη θεραπεία των καρκίνων του προστάτη, ενώ Ιανουάριο του 2014 δημοσιεύθηκε μια μελέτη που έδειξε ότι τα εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού μπορούν να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ορισμένους τύπους καρκίνου του πνεύμονα.

Στην συμβατική ογκολογία δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν την αλήθεια για φυσικές θεραπείες του καρκίνου
Θετικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, έχουν δείξει να πολλαπλασιάζονται με την αύξηση στα στάδια του καρκίνου. Φυσικά, πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται, «γιατί οι εκπαιδευμένοι ιατροί δεν έχουν μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τους ασθενείς με καρκίνο;» Διότι αυτό θα απειλήσει την επιβίωσή τους και, ακόμη και αν το έκαναν, θα μπορούσαν να χάσουν την ιατρική άδειά τους και αυτό υποδηλώνει μια μη συμβατική προσέγγιση, αναφέρει ο αρθρογράφος Jonathan Landsman.

Άλλη μια μελέτη, που αναφέρθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο – εστιάζοντας σε καρκίνο του παχέος εντέρου, έδειξε ότι λιγότερο από το ήμισυ της συγκέντρωσής τους σε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ήταν αναγκαία για να σκοτώσει το 50% του σταδίου IV των κυττάρων που ήταν αναγκαίο για να πραγματοποιηθεί παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο σταδίου ΙΙ.

Επίσης, πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία – η οποία στοχεύει παραδοσιακά μόνο μια συγκεκριμένη μετάλλαξη – τα εκχύλισματα σπόρων σταφυλιού είναι σε θέση να στοχεύουν σε πολλαπλές μεταλλάξεις. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες μεταλλάξεις που βρίσκονται σε μια περίπτωση καρκίνου, η πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι στη θεραπεία των καρκινικών κυττάρων είναι τα εκχύλισμα σπόρων του σταφυλιού.
Δεν είναι ασυνήθιστο, για παράδειγμα, να βρεθεί ότι ένα καρκινικό κύτταρο στο παχέος έντερο παρουσιάζει πάνω από 11.000 γενετικές μεταλλάξεις. Εξαιτίας αυτού, ο καρκίνος μπορεί να γίνει γρήγορα ανθεκτικός σε συμβατικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να στοχεύουν μόνο σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό μεταλλάξεων.

Τα ευρήματα που παρέχουν μια νέα ελπίδα για ασθενείς με καρκίνο, είναι αυτά από τα οποία δεν θα πρέπει να διαγνωστούν μέχρι ένα προχωρημένο στάδιο της νόσου όταν η χημειοθεραπεία είναι λιγότερο αποτελεσματική. Σε αντίθεση με τις βλαβερές συνέπειες που τεκμηριώνονται με τις συμβατικές θεραπείες, οι ερευνητές δεν παρατήρησαν καμία επιβλαβή επίδραση του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού.

gewrgana efiΈφη Γεωργανά
Τελειοφ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
egeorgana(a)amcstudent.edu.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ