Ειδήσεις

Είναι το νερό το νέο μυστικό για την απώλεια βάρους? Μείωση

Όταν ξαφνικά μας καταλαμβάνει ένα αίσθημα πείνας είναι καλύτερο πρώτα να καταφεύγουμε σε ένα ποτήρι νερό

Αυτή η πρόταση δεν είναι καινούρια.. αλλά τώρα υπάρχουν αποδείξεις για  να την επαναφέρουμε και να την ακολουθούμε.

 Έρευνα που έγινε σε 10.000 άτομα ηλικίας 18- 64  έδειξε ότι  παραμένοντας ενυδατωμένοι, καταναλώνοντας δηλαδή  τροφές  πλούσιες σε νερό η πίνοντας αρκετό νερό,  βοηθάει στη διαχείριση του βάρους ειδικά  στα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα

Τα ευρήματά από αυτή τη μελέτη υποδηλώνουν ότι η ενυδάτωση  αξίζει  περισσότερη προσοχή στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε επίπεδο πληθυσμού.

 Η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει χάος στην ψυχική, σωματική και συναισθηματική υγεία. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη νερού μπορεί προκαλέσει προβλήματα στη μνήμη και στη διάθεση, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα καθώς και προβλήματα στα νεφρά.

Δεν υπάρχει όμως συγκεκριμένο μέτρο στη κατανάλωση νερού. Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένας οργανισμός για να μείνει ενυδατωμένος εξαρτάται από το μέγεθος του σώματός,  το επίπεδο δραστηριότητάς, το κλίμα που ζει και άλλους παράγοντες

Κάποιοι χρειάζονται περισσότερο νερό για να μείνουν ενυδατωμένοι.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασαν το θέμα και βρήκαν ότι είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα με υψηλό ΒΜΙ  να είναι ενυδατωμένοι. Η μελέτη έδειξε ότι τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα χρειάζονται περισσότερο νερό από ότι τα άτομα με κανονικό σωματικό βάρος.

Προσοχή όμως,  η καλύτερη πηγή ενυδάτωσης  είναι το νερό και ακολουθούν τα φρούτα και τα λαχανικά!

Νάσια Μπούνταλη
Φοιτ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
nasia_budali @ yahoo.gr

Δείτε επίσης

Για να χάσετε βάρος δεν χρειάζεται να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!

Για να χάσετε βάρος δεν χρειάζεται να πείτε το ψωμί – ψωμάκι!

Είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αυθαίρετα ή παρασυρόμενοι από διαφόρων ειδών διατροφικές φήμες, χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση, να αποκλείουν το ψωμί από το καθημερινό τους διαιτολόγιο, θεωρώντας το ένοχο για την προσθήκη περιττών κιλών.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία