Logodiatrofis.gr

Κατηγορία : Αφιερώματα

10 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου

Η διατροφική αντιμετώπιση του Συστηματικού ερυθηματώδη λύκου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα (10 Μαίου) που είναι αφιερωμένη στο Συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, παραθέτουμε όλες εκείνες τις διατροφικές πληροφορίες που είναι χρήσιμες...

Ακρυλαμίδιο: Τι είναι και πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας;

Μαριάννα Μόνου
Τι συμβαίνει όταν μαγειρεύουμε το φαγητό; Στο ακόλουθο άρθρο διατροφής θα μάθουμε: • Τι συμβαίνει με τη διαδικασία θερμικής επεξεργασίας του φαγητού • Τι είναι το ακρυλαμίδιο και πόσο επικίνδυνο...

Διατροφικές τάσεις 2019

Logodiatrofis.gr
Οι διατροφικές τάσεις σηματοδοτούν κάθε χρονιά τη δημιουργία καινοτομικών τροφών ή την ανακάλυψη νέων φυσικών τροφίμων ή συστατικών, που μπορεί να τα γνωρίζαμε, αλλά δεν είχαμε σκεφτεί να τα εντάξουμε...

Πώς δημιουργείται ο ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές;

Γεωργία Καπώλη
Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα που οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Έχει συνδεθεί με την ευχαρίστηση, την τόνωση, τη σωματική...

Γαστρονομικός τουρισμός και ‘Γαστροταξιδευτές’

Logodiatrofis.gr
Σε αυτή την μοναδική χώρα που ζούμε ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης και εισροής εσόδων με αυξητική τάση σταθερά. Ας μην μένουμε λοιπόν μόνο στα S(sun, sand, sea)....

Η φυσική διαδικασία παραγωγής του στιγμιαίου καφέ

Γεωργία Καπώλη
Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα, μιας και είναι πολύ εύκολος στην προετοιμασία του και άμεσα διαθέσιμος, όπου και αν βρισκόμαστε είτε στο γραφείο, είτε στο...

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Γεωργία Καπώλη
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA), προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών,...