Logodiatrofis.gr
Νέες Υπηρεσίες

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως - e-ALPHA TEST

Ανταποκρινόμαστε στην απαίτηση του αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων που αναζητούν Υπεύθυνο Διατροφολογικό Έλεγχο υψηλής ποιότητας, οι οποίοι όπως έχουν έλλειψη χρόνου, κινητικές δυσκολίες ή διαμένουν σε περιοχές εκτός των Αθηνών.

Με βάση τις δυνατότητες που μας προσφέρει η «Τηλε-Διατροφή» δημιουργήσαμε το «e-ALPHA Test».

Με βάση τον ορισμό του Food and Drug Administration (FDA) για την «τηλεϊατρική» (ή ”Telemedicine”: ο όρος είναι σύνθετος από την Ελληνική λέξη ”τήλε” που σημαίνει εξ ”αποστάσεως” και τη λέξη ”ιατρική”), η «Τηλεδιατροφή» περιλαμβάνει την: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η μετάδοση πληροφοριών σχετικών με τη διατροφή, από απόσταση, με την χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Η «Τηλε-Διατροφή» μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την παροχή εξ αποστάσεως καθημερινών συμβουλών διατροφής και ολοκληρωμένης διατροφικής συμβουλευτικής (Zanteson 2014, Kuzmar et al. 2015).

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως - e-ALPHA TEST

Το «e-ALPHA Test» βασίζεται στην αρχή της «Τηλε-Διατροφής» (δείτε την αναλυτική περιγραφή της φιλοσοφίας και του σκοπού του «e-ALPHA Test»).

Είναι μία μέθοδος εξ αποστάσεως εντοπισμού διατροφικών ελλείψεων και μεταβολικών διαταραχών με την ταυτόχρονη παροχή συμβουλευτικής. Τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Η μέθοδος υποστηρίζεται από επιστήμονες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, PhD, Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη.

Η Μεθοδολογία «e-ALPHA Test» με 2 απλά βήματα:

Η σύγχρονη τεχνολογία και οι τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις παρέχουν πλέον τη δυνατότητα ενός εξ αποστάσεως ολοκληρωμένου διατροφολογικού ελέγχου. Συγκεκριμένες μέθοδοι και σταθμισμένα επιστημονικά εργαλεία  βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

1. Αξιολόγηση Μεταβολικής Ικανότητας & IRS

Μέσω της εκτίμησης του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (ΒMR) προσδιορίζεται η αναγκαία ποσότητα ενέργειας (ποσοτική έκφραση της μεταβολικής λειτουργίας).

Η διαδικασία αυτή υποστηρίζεται από σταθμισμένες προγνωστικές εξισώσεις.

Ταυτόχρονα υπολογίζεται και το ποιοτικό επίπεδο της λειτουργίας του μεταβολισμού, μέσω προσδιορισμού της πιθανότητας αντίστασης στην ινσουλίνης και της συνεπακόλουθης φλεγμονής. Το σκέλος αυτό προσδιορίζεται με το επιστημονικό τεστ IRS.

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως - e-ALPHA TEST

2. Σταθμισμένα Επιστημονικά Εργαλεία 

Μέσω του έγκυρου δείκτη WHtR αξιολογείται ο σχετικός κίνδυνος υγείας που μπορεί να απορρέει από την υπάρχουσα σωματοδομή.

Σταθμισμένα Επιστημονικά Εργαλεία όπως το MedDietScore, FFQ, STAI X1 & X2, OΒS, SEI κλπ. χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστούν οι θρεπτικές ανάγκες, η ανάγκη πρόσληψης βιταμίνης D και προβλεπόμενη ανοσοποιητική επάρκεια, οι αντιοξειδωτικές απαιτήσεις, η προδιάθεση για παχυσαρκία καθώς και ο βαθμός της συναισθηματικής σύνδεσης με το φαγητό.

Σε αυτά περιλαμβάνονται λήψη ιστορικού, αυτοσυμπληρούμενα ερωτηματολόγια, ερωτηματολόγιο συσχετισμού συμπτωματολογίας με δυνητικές διατροφικές ελλείψεις.

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως - e-ALPHA TEST

Περιλαμβάνεται 40λεπτη συνέντευξη (τηλεφωνική / Skype / Viber κλπ.) συλλογής πληροφοριών

Η επεξεργασία και η  αποστολή των αποτελεσμάτων προστατεύεται από το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.

Πολύτιμες πληροφορίες…

Μάθετε για:

 •  Το μεταβολικό σας προφίλ και την ικανότητα μεταβολισμού μακροθρεπτικών συστατικών
 •  Πιθανότητα αντίστασης στην ινσουλίνη
 •  Προδιάθεση για παχυσαρκία
 • Δυνητικές ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία
 • D-Status
 • Ανοσοποιητική επάρκεια
 • Οξειδωτικό Στρες και τις επακόλουθες αντιοξειδωτικές ανάγκες
 • Βαθμός Συναισθηματικής σύνδεσης με τη διατροφή
 • Στρατηγικές παρεμβάσεις και ειδική διαχείριση
 • Διατροφική εκπαίδευση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Βασικά χαρακτηριστικά αποτελεσμάτων του «e-ALPHA Test»:

 • Ηλεκτρονικός και Έντυπος ολοκληρωμένος φάκελος διατροφικών πληροφοριών με εξασφάλιση του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων.
 • Δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Τηλεσυμβουλευτική, Τηλεπαρακολούθηση).
 • Δυνατότητα μετάδοσης, επίσης σε πραγματικό χρόνο, διαφόρων εξειδικευμένων οδηγιών και συμβουλών (Τηλεφροντίδα, Τηλεκπαίδευση).
 • Μειωμένο κόστος.

O εξεταζόμενος παραλαμβάνει Αναλυτικό Ηλεκτρονικό Ατομικό Report 19 σελίδων εντός 3 ημερών και το αντίστοιχο σε Έντυπη μορφή (μέσω Courier) εντός εβδομάδας (βλ. δείγμα).

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως - e-ALPHA TEST

Προσωπική / Ατομική ερμηνεία αποτελεσμάτων (τηλεφωνική / Skype / Viber κλπ.) από τον Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη

e- Aplus Test: Έλεγχος διατροφικών ελλείψεων & μεταβολικών διαταραχών

Ανακαλύψτε την Α… πλευρά του οργανισμού σας!

  –  Αντιοξειδωτική

       –  Αντιφλεγμονώδης

       –  Ανοσορυθμιστική

 –  Αντιγηραντική

Απαραίτητο για:

 • Άτομα σε διαδικασία Αδυνατίσματος
 • Άτομα που χάνουν δύσκολα βάρος ή/και αποτυγχάνουν σε δίαιτες Αδυνατίσματος
 • Άτομα με Αυτοάνοση Νόσο: Θυρεοειδίτιδα Hashimoto, Δερματίτιδες, Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Ελκώδη Κολίτιδα, Λεύκη, Ψωρίαση, Σκλήρυνση κατά Πλάκας κλπ.
 • Άτομα με: Κακοήθη Παχυσαρκία, Μεταβολικό Σύνδρομο- Ινσουλινοαντίσταση, Γαστρεντερικά Προβλήματα, Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, Διατροφικές Διαταραχές κλπ.
 • Άτομα με υψηλό (Οξειδωτικό) Στρες
 • Άτομα με κληρονομικό ιστορικό Παχυσαρκίας / Αυτοάνοσης Πάθησης / Διαβήτη τύπου 2 / Καρκίνου κλπ.
 • Άτομα με ηλικία ≥50 ετών
 • Άτομα με Χρόνια Κόπωση, Διαταραχές ύπνου, Αδυναμία Συγκέντρωσης κλπ.
 • Άτομα με μη ποιοτικές Διατροφικές Συνήθειες και ελλειματική κατάσταση Υγείας
 • Αθλητές

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του Μεταβολικού σας Προφίλ αποκαθιστάτε τη βιολογική σας ισορροπία. Ως αποτέλεσμα χάνετε εύκολα κιλά, νιώθετε καλύτερα και μειώνετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Ανταποκριθείτε στις ανάγκες του οργανισμού σας!

Το «e-ALPHA Test» σχεδιάστηκε με σκοπό να επηρεάσει τη διαμόρφωση ή και την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, για καλύτερες καθημερινές διατροφικές επιλογές.

Στόχος του είναι όχι μόνο την πρόληψη των νοσημάτων που ενοχοποιούν τη διατροφή ως παράγοντα εκδήλωσής τους, αλλά και η προστασία και προαγωγή της υγεία.

Επίσης, το «e-ALPHA Test» εκπαιδεύει για τη διατροφολογική απαλλαγή από την συναισθηματική υπερφαγία.

e-ALPHA TEST: Ολοκληρωμένος Διατροφολογικός Έλεγχος εξ αποστάσεως - e-ALPHA TEST

Απόλυτα εξατομικευμένη Δίαιτα – Διατροφή!

Για να κλείσετε μία συνάντηση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Τηλεφωνήστε στο (+30) 210 3647 517 και ενημερώστε ότι επιθυμείτε την πραγματοποίηση του «e-ALPHA Test» και δώστε τα στοιχεία που σας ζητάμε.

Στείλτε ένα email στο info@logodiatrofis.gr με τα: ονοματεπώνυμο σας, τηλέφωνο επικοινωνίας, email σας (ή ID /user number στο skype) και τις ώρες που μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Με την υπηρεσία «e-ALPHA Test» το εξειδικευμένο προσωπικό του ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας, έχοντας την δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης, και αξιολόγησης.

Όσα άτομα επιθυμούν, μέσω της υπηρεσίας e-Diet Support μπορούν να λάβουν ένα διατροφικό / διαιτητικό πρόγραμμα αδυνατίσματος ή βρίσκονται ήδη σε διατροφικό /διαιτητικό πρόγραμμα αδυνατίσματος από οποιαδήποτε απόσταση. 

Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται παροχή διαιτολογικών υπηρεσιών όταν παρεμβάλλεται απόσταση μεταξύ πελάτη και διατροφολόγου, ή δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδραστικού βίντεο από την οικία του πελάτη στο κέντρο παρακολούθησης.

Παραπομπές:

·         Kuzmar IE, Cortés-Castell E, Rizo M (2015). Effectiveness of telenutrition in a women’s weight loss program. PeerJ 3;3:e748.
·         Zanteson L (2014). Virtual Nutrition Counseling. Today’s Dietitian 16(4): 42

Δείτε εδώ τη Φιλοσοφία του «e-ALPHA Test»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ