Ειδήσεις

Τα δωρεάν φρούτα ή/και λαχανικά μπορεί να μειώσουν την παιδική παχυσαρκία Έρευνα

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied Economics Perspective and Policy. 

 

Καθορισμένο από το Συνέδριο των ΗΠΑ το 2002, το Πρόγραμμα δίνει στα δημοτικά σχολεία με υψηλά ποσοστά εγγραφής μαθητών $ 50 και $ 75 ανά παιδί ανά έτος για την παροχή δωρεάν φρούτων και λαχανικών για ενδιάμεσα σνακ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο Αρκάνσας, όπου το 20% των ατόμων ηλικίας 10 έως 17 ετών είναι παχύσαρκοι, το πρόγραμμα αυτό οδήγησε σε μείωση 3% της παχυσαρκίας. «Με αυτό το μέτρο, τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι το ανανεωμένο Πρόγραμμα Φρούτων και Λαχανικών είναι ένα πολύ αποδοτικό εργαλείο πρόληψης της παχυσαρκίας», δήλωσε ο Rodolfo Nayga, ένας από τους συνεργάτες της μελέτης. «Επιπλέον, η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας είναι επιπρόσθετη στα άλλα θρεπτικά οφέλη που προέρχονται από την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών».

Σύμφωνα με το USDA, 174,5 εκατομμύρια δολάρια διατίθενται για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικών 2014-2015, η οποία είναι αρκετή για να παρέχει φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια παιδιά δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους 35,2 εκατ. Προ-Νηπιακούς Σταθμούς του έθνους μέχρι και την έκτη τάξη του Δημοτικού θα κοστίσει περίπου 2,7 δισ. δολάρια.

Τίνα Καραΐσκου
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
tinakaraiskou(a)gmail.com

Δείτε επίσης

Η ρίγανη βοηθάει στην πέψη

Η ρίγανη βοηθάει στην πέψη

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Food Science» εξετάζει την επίδραση της πεπτικής διεργασίας των φαινολικών ενώσεων της ρίγανης. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία