Υπέροχο πρωτεϊνούχο κέικ μύρτιλο από την Ντίνα Νικολάου!

Υλικά
-
- 2 αυγά
-
- 60+40 ml ρόφημα γάλακτος Arla protein, με γεύση βανίλια
-
- 100 γρ. επιδόρπιο γάλακτος Arla protein natural
-
- ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
- 70 γρ. ζάχαρη καστανή
-
- 30 γρ. κακάο άγλυκο
-
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
- ¼ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
-
- 60 γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα Μύρτιλα
-
- 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και το αφήνω στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τα 60 ml ρόφημα γάλακτος, το επιδόρπιο γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω.
- Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ και ρίχνω στο ένα το κακάο και τα 40 ml ροφήματος.
- Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα.
- Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 20 εκ.
- Αδειάζω τα δύο μείγματα με δύο κουτάλια δημιουργώντας χρωματικές αντιθέσεις.
- Ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αναποδογυρίζω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το κέικ, οριζόντια στη μέση και απλώνω το επιδόρπιο γάλακτος με γεύση μύρτιλο.
- Αν θέλω, χτυπάω την κρέμα γάλακτος με 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ το κέικ.
Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη
Υπέροχο πρωτεϊνούχο κέικ μύρτιλο από την Ντίνα Νικολάου.
Το ρόφημα γάλακτος protein και το επιδόρπιο γάλακτος protein μας εφοδιάζει με πολύτιμη ποσότητα πρωτεΐνης.
Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών για τους ενήλικες είναι 0,8g ανά κιλό σωματικού βάρους.
Είναι ένα από τα τρία βασικά μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και παίζει καίριο ρόλο στη διενέργεια πολλών βιολογικών δράσεων.
Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες.
Επίσης, τα φλαβονοειδή που περιέχει θα μπορούσαν να δράσουν προστατευτικά έναντι κάποιων μορφών καρκίνου.
Τέλος, και με μέτρια ποσότητα του παραπάνω κέικ, είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς και ταυτόχρονα θα χορτάσεις, αφού ο συνδυασμός των πρωτεϊνών με τις φυτικές ίνες του φρούτου προσφέρει γρήγορο, αλλά και παρατεταμένο κορεσμό.
Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!