Ειδήσεις

Δίκταμος, το απόλυτο διατροφικό φάρμακο. Τροφογνωσία

Ο Δίκταμος είναι ενδημικό φυτό που προερχόταν από την Κρήτη. 

 

 

Το όνομα αυτού δόθηκε απο την αρχική εύρεση του στο Όρος Δίκτη στην περιοχή Λασιθιώτικα της Κρήτης,όπου και παλαιότερα αφθονούσε. Στην Μινωική Κρήτη και την Αρχαία Ελλάδα ήταν απο τα σπουδαιότερα φαρμακευτικά βότανα. Ο Ιπποκράτης γιατρός γνωστός και σαν πατέρας της ιατρικής,το χρησιμοποιούσε συχνά σαν έμπλαστρο ή ρόφημα για την πούλωση των πληγών,ως καταπραύντικο των παθήσεων του πεπτικού συστήματος αλλά και για παθήσεις του ήπατος.

Ακόμη σαν αντιφλεγμονώδες βοηθά στην αντιμετώπιση της γρίπης,του κρυολογήματος,στα κυκλοφορικά και καρδιολογικά προβλήματα,διότι δρά ως σπασμολυτικό και τονωτικό.

Επίσης ανακουφίζει πονοκεφάλους, ρευματικούς και ρθριτικούς πόνους. Είναι εμμηναγωγό (καλύτερη ροή αίματος) καθώς δρά σαν αντισπασμωδικό σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας (πόνοι περιόδου). Έχει γίνει αναφορά οτι βοηθά και στην πτώση του υψηλού σακχάρου στο αίμα. Στην Κρήτη το ονομάζουν και Έρωντα διότι υπάρχουν αναφορές για αφροδισιακές ιδιότητες.
Ζεστό ή κρύο ρόφημα ή όπως σας αρέσει, είναι απολαυστικό! 

 

Νικολίνα Μάλλιου
Σύμβουλος Διατροφής

 

 

Δείτε επίσης

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς συνδέονται με μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά, όπως το κριθάρι και η βρώμη, μιας και είναι πλούσια στη διαλυτή ίνα της β-γλυκάνης.!

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο. !

10 τροφές που καίνε το λίπος

10 τροφές που καίνε το λίπος

Οι υπερτροφές είναι στην ουσία, εμπλουτισμένες τροφές που ενισχύουν την αναδόμηση των οστών, αποτρέπουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη μνήμη.  !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία