#nutritip | Η ημερήσια συμβουλή διατροφής από το Logodiatrofis.gr
Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να αλλοιώνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να καταστρέψει κάποια σημαντικά θρεπτικά συστατικά στα λαχανικά. Για παράδειγμα, το μπρόκολο μετά το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων, χάνει από 74% – 97% των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει και που ως γνωστό προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
Το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να καταστρέψει κάποια σημαντικά θρεπτικά συστατικά στα λαχανικά. Για παράδειγμα, το μπρόκολο μετά το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων, χάνει από 74% – 97% των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει και που ως γνωστό προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα Διατροφικά Tips!