Η Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας έδωσε στην εκπομπή «2 στις ΔΥΟ» στο E tv διατροφικές οδηγίες για να καταπολεμήσουμε το άγχος μας και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας.
Η άσχημη διάθεση & το άγχος οφείλονται σε:
- Μειωμένη διάρκεια ημέρας (χαμηλή ηλιοφάνεια)
- Συναισθηματική εποχιακή διαταραχή
- Χαμηλά επίπεδα σιδήρου & βιταμίνης D
- Διαταραχές θυρεοειδή
Τροφές & συνήθειες που μας χαλάνε τη διάθεση
- Άστατα γεύματα
- Συχνές δίαιτες/στέρηση τροφίμων
- Επεξεργασμένα τρόφιμα & ζάχαρη
- Αφυδάτωση
Τι να τρώμε για να νιώθουμε χαρούμενοι:
- Πιπεριές & πιπερόριζα (τζίντζερ)
- Μούρα
- Μπανάνα
- Ρόφημα κρόκου κοζάνης
- Μαύρη σοκολάτα
- Σολομός, σαρδέλες, τόνος, γαύρος
- Αμύγδαλα, κάσιους, σπόροι κολοκύθας, σουσάμι, ηλιόσποροι
- Όσπρια
Tips για καλύτερη διάθεση:
- Πρωινό: Γάλα με δημητριακά ολικής με σιτάρι & βρώμη
- Smoothie με γάλα & μπανάνα
- Ζεστό Ρόφημα κακάο με κανέλα & μέλι
- Τραγανά, σκληρά τρόφιμα (ξηροί καρποί, καρότα, αγγούρι, ντοματίνια, μήλο)
- Ψωμί με δίκοκκο σιτάρι & ταχίνι ολικής αλέσεως
- Πείτε ναι στα «καλά» λιπαρά
- Μπαχαρικά & καρυκεύματα σε όλα τα φαγητά
- «Τρέξε» στον ήλιο