Logodiatrofis.gr

Δίαιτα Orac: Αντιοξειδωτική προστασία και αδυνάτισμα ταυτόχρονα

Δίαιτα Orac: Αντιοξειδωτική προστασία και αδυνάτισμα ταυτόχρονα -

Δίαιτα Orac λέγεται το κλειδί στη σωστή διατροφή και το αδυνάτισμα

Έχει γίνει το «talk of the town» σε όλες τις παρέες:

 
  • «Είμαστε 17 γυναίκες συνάδελφοι που εδώ και μία εβδομάδα ακολουθούμε την δίαιτα Orac και εκτός του ό,τι έχουμε χάσει βάρος, βρίσκουμε το πρόγραμμα ΤΕΛΕΙΟ!» Μάρθα.
  • «Η δίαιτα Οrac έχει μεγάλη επιτυχία! Όλες οι φίλες μου είδαν διαφορά στο βάρος τους ακόμα και οι φίλες της μητέρας μου που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία» ΜΑΡΙΑ ΜΠ..

Είναι μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν τη νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac!

Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac αποτελεί την μοντέρνα άποψη της διατροφής
με γευστικές προτάσεις που ενθουσιάζουν!

Τι είναι η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac;
Το σκεπτικό της νέας αντιοξειδωτικής δίαιτας Orac είναι απλό όσο και θαυματουργό! Από τη μία η επίθεση, η φθορά και η καταστροφή και από την άλλη η άμυνα και η αντίσταση. Το πόσο αποτελεσματική θα είναι η άμυνα του οργανισμού μας εξαρτάται κυρίως από διατροφικούς παράγοντες, δηλαδή από τα αντιοξειδωτικά το οποία και παρέχει αφειδώς η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac.

Τι σημαίνει Orac;
Ο δείκτης Orac (Oxygen Radical Absorbance Capacity – Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) αποτελεί έναν πολύ ακριβή τρόπο προσδιορισμού της δύναμης που διαθέτει ένα τρόφιμο προκειμένου να είναι σε θέση να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες. Στην πράξη ο δείκτης Orac μπορεί να αποτελεί το αντιοξειδωτικό «νόμισμα» του οργανισμού, δηλαδή τη μονάδα μέτρησης της αντιοξειδωτικής απαίτησης και πρόσληψης, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της ενέργειας (θερμίδων) που λαμβάνουμε από τα τρόφιμα.

Πόσες μονάδες Orac χρειάζομαι;
Η διατροφή σε φυσιολογικές καταστάσεις, βάσει παλαιότερης σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας (U.S.D.A.), θα πρέπει να περιέχει καθημερινά 3000–5000 μονάδες Orac. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο καθένας έχει τις δικές του ατομικές ανάγκες σε μονάδες Orac, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις θερμίδες. Αυξημένα επίπεδα άγχους, ελλιπής χρόνος ύπνου, μεγάλη έκθεση σε διατροφικούς και περιβαλλοντικούς προ-οξειδωτικούς παράγοντες (μόλυνση, ραδιενέργεια, κάπνισμα, ζωικά λιπαρά, ορμόνες & χημικά των τροφίμων κ.λ.π.). απαιτούν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική πρόσληψη μέσω της διατροφής, δηλαδή περισσότερες μονάδες Orac!

Πως τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν στη αποτελεσματική μείωση του βάρους;
Είναι ευρέως γνωστό ότι τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν στην ευεξία του οργανισμού, στην καθυστέρηση της γήρανσης και στην πρόληψη της εμφάνισης εκφυλιστικών ασθενειών. Επιπλέον, διάφορες ερευνητικές εργασίες αναδεικνύουν τη σημασία των αντιοξειδωτικών και στη ρύθμιση του βάρους μέσω μηχανισμών που περιλαμβάνουν κατά πρώτο λόγο τη βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας (Anderson 2008, Cameron et al 2008), της ικανότητας δηλαδή της ινσουλίνης να διενεργεί αποτελεσματικά το μεταβολισμό των υδατανθράκων και ιδιαίτερα της γλυκόζης. Επιπρόσθετοι μηχανισμοί αφορούν στην παρεμπόδιση της λιπογένεσης και στη ρύθμιση των ένζυμων και των ορμονών που εμπλέκονται στη σύνθεση και το μεταβολισμό των λιπιδίων (Lin & Lin-Shiau 2006, McDougall & Stewart 2005, Tian 2006), στη μείωση του οξειδωτικού στρες των παχύσαρκων ατόμων (Julius et al 2007), αλλά και στον περιορισμό της φλεγμονής (Santangelo et al 2007, Terra et al 2008), η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη στους παχύσαρκους, με δεδομένη την αντιφλεγμονώδη δράση που παρουσιάζουν ορισμένες αντιοξειδωτικές ενώσεις (π.χ. ρεσβερατρόλη, ολευροπαΐνη κ.λπ.).

Η δίαιτα Orac… είναι πάνω απ΄ όλα μία σωστή διατροφή!
Η «νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac» αποτελεί πρώτα απ΄ όλα ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής! Μάλιστα, την προσωπική του δίαιτα Orac μπορεί ο καθένας να τη δημιουργήσει μόνος πολύ εύκολα μέσα από τις πολυάριθμες πληροφορίες που παρατίθενται στο βιβλίο μου: «Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα Orac», που κυκλοφορεί από τις ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (Αθήνα 2010).

Ποια είναι τα επιπλέον οφέλη της «νέας αντιοξειδωτικής δίαιτας Orac»;
Η «νέα αντιοξειδωτική δίαιτα Orac» θεωρείται απαραίτητη και για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση σοβαρών χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, όπως του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του καρκίνου κ.λπ. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει όλοι μας να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή τρόφιμα ανώτατης διατροφικής αξίας που θωρακίζουν τον οργανισμό και του χαρίζουν υγεία και ευεξία. Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε την καλή λειτουργία των κυττάρων και κατ΄ επέκταση του μεταβολισμού μας, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσουμε την άμυνα του σώματος μας και θα προλάβουμε φαινόμενα γήρανσης των ιστών. Η ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται στην πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο και το απόλυτο μέσο για την επίτευξη μιας καλύτερης υγείας!