Ως διατροφολόγοι εστιάζουμε στην πειθαρχία, η οποία μακροπρόθεσμα οδηγεί στην ευεξία και σε μια γεμάτη και δραστήρια ζωή.
Έτσι, το cv σου θα πρέπει να είναι οργανωμένο και να αποπνέει έναν αέρα αυτοπεποίθησης και επαγγελματισμού
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο τι πρέπει να περιλαμβάνει τo CV του διατροφολόγου για να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία στην αγορά εργασίας, είτε ως υπάλληλος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά, πριν οριστικοποιήσεις το βιογραφικό σου, σιγουρέψου ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σου είναι σωστά.
Το επαγγελματικό σου email
Δώσε μεγάλη βάση στο email σου, όπου θα πρέπει να αποφεύγονται λέξεις και εκφράσεις που μπορεί να σε εκθέσουν. Εάν δεν έχεις κάποιο επαγγελματικό email είναι πάντα μια καλή ιδέα να δημιουργήσεις ένα, το οποίο θα χρησιμοποιείς αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς.
Τέλος, εάν δραστηριοποιείσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, μην ξεχάσεις να αναφέρεις σε αυτήν την ενότητα τη διεύθυνση του γραφείου σου ή/και την επαγγελματική σου ιστοσελίδα.
Προϋπηρεσία
Παράθεσε την προϋπηρεσία σου με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη θέση που κατείχες. Για κάθε επαγγελματική εμπειρία, ξεκίνα με τον τίτλο της θέσης, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, τον φορέα απασχόλησης και δύο λόγια για τις αρμοδιότητές σου.
Δεν έχεις αρκετή προϋπηρεσία; Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να ενσωματώσεις την πρακτική σου άσκηση ή εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετέχεις.
Εκπαίδευση
Σε αυτήν την ενότητα μπορείς να αναδείξεις όλες τις εμπειρίες τυπικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των πτυχίων σου, ξεκινώντας πάλι με τις πιο πρόσφατες.
Μην ξεχάσεις να αναφέρεις και τους αντίστοιχους φορείς, είτε πρόκειται για κάποιο πανεπιστήμιο είτε για κάποιον άλλο εκπαιδευτικό φορέα.
Πιστοποιήσεις – Σεμινάρια – Συνέδρια
Στη συνέχεια, μπορείς να αναφερθείς σε μορφές μη τυπικής ή συμπληρωματικής εκπαίδευσης, καθώς και σε σεμινάρια ή συνέδρια που παρακολούθησες ή συμμετείχες.
Εάν έχεις λάβει κάποια πιστοποίηση ή βεβαίωση παρακολούθησης, μόλις βρήκε τη θέση της στο βιογραφικό σου.
Πρακτική Άσκηση – Εθελοντισμός
Η πρακτική άσκηση μπορεί να ήταν το πρώτο σου επαγγελματικό βήμα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να την αναφέρεις.
Εμπλούτισε αυτήν την ενότητα με σχετικές εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετείχες και ενίσχυσε το επαγγελματικό σου προφίλ με μια νότα κοινωνικής δράσης και ευαισθησίας.
Δεξιότητες
Στη σύγχρονη και απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα, οι δεξιότητές σου μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Εδώ μπορείς να παραθέσεις τις δεξιότητες που ανέπτυξες κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σου πορείας.
Ανάδειξε τις δεξιότητές σου
Μια απλή αναφορά σε σκόρπιες δεξιότητες, ωστόσο, δεν κάνει τη διαφορά. Το κλειδί είναι να συσχετίσεις την κάθε δεξιότητα με την εμπειρία που σε βοήθησε να την αναπτύξεις.
Για παράδειγμα, μην γράψεις απλά «Ομαδικό πνεύμα». Σύνδεσε αυτή τη δεξιότητα με κάποια εμπειρία. Έτσι, θα μπορούσες να συμπληρώσεις «Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης συνεργάστηκα με μία ομάδα τεσσάρων ατόμων διαφορετικών ειδικοτήτων και αυτή η εμπειρία με έκανε να αναπτύξω το ομαδικό πνεύμα και να μπορώ να λειτουργώ αποτελεσματικά στο πλαίσιο μιας ομάδας.»
Συγγραφικό Έργο
Ολοκλήρωσε το βιογραφικό σου με το συγγραφικό σου έργο, όπου μπορείς να συμπεριλάβεις επιστημονικές δημοσιεύσεις, τη συμμετοχή σου στη συγγραφή κάποιου βιβλίου ή ακόμα και σχετική αρθρογραφία σε ιστοσελίδες διατροφολογικού περιεχομένου.
Ελπίζουμε τα παραπάνω να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να πετύχεις όλους τους επαγγελματικούς στόχους σου.